„Trebuie să te pregătesc pentru când vei fi mare”, i-a spus tatăl fetei lui de 12 ani. O judecătoare i-o dăduse în grijă abuzatorului fără să cerceteze actele din dosar!

Doi fraţi, o fată de 12 ani și un băiat de 10 ani, din Satu Mare au fost plasaţi de o judecătoare în casa unui tată abuzator. Vreme de doi ani, copiii au fost bătuţi, umiliţi şi înfometaţi. Statul a stat deoparte şi s-a uitat. În 2017, după ce a fost agresată sexual de tatăl ei, fata care mergea pe 15 ani l-a reclamat la poliţie. Ancheta a durat 3 ani şi jumătate, iar, între timp, fratele minor al victimei a fost trimis din nou în grija bărbatului, ca și prima oară, tot printr-o sentinţă civilă. În octombrie anul acesta, Adrian Z. a primit 2 ani şi jumătate de închisoare, fără să fie decăzut din drepturile părinteşti. Decizia nu e definitivă.

În toamna lui 2014, când părinţii ei au divorţat, Ana* avea 12 ani. Mama i-a explicat atunci că ea trebuie să se mute la ţară, în casa bunicilor, şi că, pentru ea şi fratele ei, ar fi poate mai bine dacă ar locui cu tatăl lor, ca să nu schimbe școala.  În teorie, statul ar fi trebuit să o ajute pe mamă, ca să prevină separarea copiilor de ea.  În practică, autorităţile n-au făcut nimic şi au aprobat ca cei mici să rămână cu tatăl pe care-l recomanda doar acoperişul de deasupra capului.

Într-o zi, o judecătoare a chemat-o pe Ana în biroul ei şi, după ce a închis uşile, a întrebat-o pe fetiţă cu ce părinte ar vrea să rămână, după divorţ. Nu era „judecătoarea cu pantofi albaştri”, nici măcar nu semăna cu ea, era o tânără ce intrase de numai câteva luni în magistratură. Când Ana şi Paul*, fratele ei de 10 ani, i-au spus că sunt de acord să stea cu tata, aşa cum ştiau că s-au înţeles părinţii, judecătoarea n-a cercetat mai departe. A pronunţat sentinţa a doua zi.
Citeşte întreaga ştire: „Trebuie să te pregătesc pentru când vei fi mare”, i-a spus tatăl fetei lui de 12 ani. O judecătoare i-o dăduse în grijă abuzatorului fără să cerceteze actele din dosar!
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ