Trei ani de închisoare cu suspendare pentru ambulanțierul și infirmiera din Bârlad acuzați de fapte de corupție!

Cătălin Romanic

DE NECREZUT… Condamnare de tot râsul la Tribunalul Vaslui! Doi bârlădeni, un fost ambulanțier (Romanic Ioan Cătălin) și o fostă infirmieră la secția Medicină Internă (Cristina Alina Nanu), acuzați de trafic de influență și înșelăciune, au primit o sentință uluitoare. Au fost condamnați pe 14 aprilie, la câte 3 ani închisoare cu suspendare, cu câte patru ani de supraveghere. Sunt obligați la câte 90 de zile de muncă în folosul comunității, precum și la plata sumelor de 8.200 euro și 6.000 lei, Nanu Cristina-Alina și a 6.000 euro, Romanic Cătălin Ioan. Sentința nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel. Parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui a și depus pe 16 aprilie apelul, care se va judeca la Curtea de Apel Iași.

Judecătorii vasluieni au dat sentința în cazul celor doi bârlădeni din sistemul de sănătate local, Cătălin Ioan Romanic, fost ambulanțier, și Cristina Alina Nanu, fostă infirmieră la spitalul bârlădean. Cei doi au fost acuzați și cercetați pentru trafic de influență, deoarece în perioada 2019 – 2020 au pretins de la mai multe persoane sume de bani cuprinse între 1000 și 7000 de euro pentru a le facilita angajarea în cadrul Spitalului municipal de Urgență Bârlad, Serviciul județean de Ambulanță Vaslui sau la unități de învățământ în calitate de cadre medicale. Au fost arestați preventiv câteva luni bune, iar în ultimul timp, cei doi au beneficiat de măsura arestului la domiciliu. Pe 14 aprilie s-a dat sentința la Tribunalul Vaslui, în dosarul în care erau trimiși în judecată. Judecătorii vasluieni au emis o sentință fără încheierea acordului de recunoaștere a vinovăției, iar inculpații Cătălin Ioan Romanic și Cristina Alina Nanu au fost condamnați … la câte 3 ani închisoare cu suspendare, plata sumelor încasate pentru trafic de influență și la muncă în folosul comunității. Iată sentința:

„Condamnă inculpata N.C.A, fără antecedente penale, la pedeapsa de 3 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență în formă continuată. Dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere și stabilește un termen de supraveghere de 4 ani calculat de la data rămânerii definitive a prezentei sentințe. Inculpata va presta o muncă neremunerată în folosul comunității la Serviciul Gospodărie Comunală Sere Spații-Verzi Bârlad sau la Biblioteca municipiului Bârlad pe o perioadă de 90 de zile lucrătoare. Dispune confiscarea specială a sumei de 8.200 euro și 6.000 lei, de la inc. Nanu Cristina-Alina. Condamnă inculpatul R.C.I.,cetățean român, la pedeapsa de 3 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență în formă continuată. Interzice inculpatului de a exercita profesia de ambulanțier/șofer de ambulanță. Dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere și stabilește un termen de supraveghere de 4 ani calculat de la data rămânerii definitive a prezentei sentințe. Inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunității la Serviciul Gospodărie Comunală Sere Spații-Verzi Bârlad sau la Biblioteca municipiului Bârlad pe o perioadă de 90 de zile lucrătoare. Dispune confiscarea specială a sumei de 6.000 euro de la inculpatul Romanic Cătălin Ioan.”, este sentința dată pe 14 aprilie, care a fost astăzi, 16 aprilie, atacată cu apel de Parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui. Apelul se va judeca la Curtea de Apel Iași.

Procurorii au probat infracțiunea de trafic de influență!

Pe site-ul Tribunalului Vaslui este afișată sentința dată și din ea reiese clar că cei doi bârlădeni au comis această infracțiune. Iată ce spune judecătorul în minuta sentinței afișată pe site unde sunt indicați și cei care i-au denunțat că au fost înșelați:

„Menține măsura asiguratorie a sechestrului dispusă prin ordonanța procurorului din data de 20.11.2020 asupra sumei de 2.500 lei aparținând inc. Romanic Cătălin-Ioan în vederea confiscării speciale până la concurența sumei de 6.000 euro. Menține măsura asiguratorie a sechestrului dispusă prin ordonanțele procurorului din data de 16.12.2020 și 17.12.2020, până la concurența sumei de 2.368,4 lei și 5.000 euro asupra soldului creditor existent, precum și a popririi pe sumele viitoare în vederea confiscării speciale până la concurența sumei de 6.000 euro. Dispune confiscarea specială cu privire la : – 1.000 euro de la martora denunțătoare M. Mihaela-Roxana,(sumă de bani dată pentru traficarea influenței inculpatei Nanu Cristina-Alina); – 4.000 lei de la martora denunțătoare R. Margareta Vasilica (sumă de bani dată pentru traficarea influenței inculpatei Nanu Cristina-Alina); – 3.300 euro de la martorul denunțător M. Marian, (sumă de bani dată pentru traficarea influenței inculpatei Nanu Cristina-Alina) – 3.500 euro de la martorul denunțător B. Marius-George, (sumă de bani dată pentru traficarea influenței inculpatului Romanic Cătălin-Ioan)”, scrie pe site-ul Tribunalului Vaslui.

CITIȚI ȘI: https://www.vremeanoua.ro/perchezitii-la-ambulanta-si-la-spitalul-din-barlad-doi-salariati-arestati-preventiv-pentru-trafic-de-influenta/
4 COMENTARII

  1. Vedeti cu manipuleaza prin media? Cum vede unu care spune adevarul sterge Vacarina 🙂 Ca e covid ca-s atatia, ca stati in case. Niste oi 🙂

  2. Cine semna domnule pentru ei??? Dacă la spitalul din Bârlad te angajează infirmiera și ambulanțierul e grav. Ce face poliția, procuratura și parchetul ne iau de proști ? Și ne mai mirăm că există personal care habar nu are ce face în spital și nu au niciun gram de empatie față de bolnav.

LĂSAȚI UN MESAJ