spot_imgspot_img
11.6 C
Vaslui
19-apr.-2024

Trei ani închisoare pentru vot ilegal

- Advertisement -

ATENTIONARE… Bârlãdenii sunt informati de cãtre comisarul sef Vasile Chelaru, comandantul Politiei municipale, cã încãlcarea legislatiei electorale se sanctioneazã cu pedeapsa cu închisoarea. “În cadrul actiunii, prin fortele pe care le avem, împreunã cu Inspectoratul Judetean de Jandarmi, Inspectoratul Politiei de Frontierã, postãm afisele, pliantele, în locatii publice astfel încât mesajul sã ajungã direct si nedistorsionat la cetãteni. În partea a doua a actiunii le vom afisa la sediul sectiilor de votare, în preziua alegerilor, pentru ca alegãtorii sã fie încunostintati de faptul cã încãlcarea normelor legii electorale înseamnã închisoare”, a declarat ieri comisarul sef Vasile Chelaru. În ziua desfãsurãrii alegerilor puteti trimite sesizãrile dumneavoastrã la votcorect@mai.gov.ro

Comandament operational

În zilele de 21 si 22 noiembrie va fi activat un comandament operational, format din ofiteri de la toate structurile subordonate Ministerului, unde vor fi preluate toate sesizãrile. Totodatã, Politia Bârlad este pregãtitã sã stopeze orice actiune de turism electoral, dacã va fi cazul. “Vom cunoaste orice deplasare în grup, iar în zona sectiei de votare specialã, din Statia CFR Bârlad, vom avea dispozitive pentru a putea interveni, dacã este cazul”, a declarat comisarul sef Vasile Chelaru.

Sesizãri la 112

Pentru prima oarã în România, cetãtenii pot sesiza la 112 evenimentele de naturã electoralã. În ziua alegerilor, în dispeceratele de urgentã 112 sunt desemnate persoane specializate pentru preluarea apelurilor de naturã electoralã. În acest fel, nu va fi afectatã capacitatea de gestiune a apelurilor de urgentã.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.