15.1 C
Vaslui
16-mai-2022

Trei bărbaţi din Georgia au fost condamnaţi la închisoare pe viaţă pentru „înfiorătoarea” ucidere a lui Ahmaud Arbery

Un judecător din Georgia i-a condamnat pe Travis McMichael şi pe tatăl lui Gregory McMichael, vineri, la pedeapsa cu închisoare pe viaţă fără posibilitatea eliberării condiţionate pentru ceea ce a numit „înfiorătoarea” crimă din 2020 a lui Ahmaud Arbery, un bărbat de culoare care făcea jogging în cartierul lor majoritar cu albi din sudul statului american, scrie Reuters.

udecătorul Timothy Walmsley a dat o sentinţă pe viaţă şi pentru vecinul lor William „Roddie” Bryan, dar a decis că ar putea solicita eliberarea condiţionată după 30 de ani de închisoare, pedeapsa minimă permisă pentru crimă de legea Georgiei.

Judecătorul i-a condamnat pe cei trei bărbaţi pentru ceea ce a descris el drept greşeala lor de a nu-l vedea pe Arbery doar ca un alt vecin, potrivit argumentelor rudelor lui Arbery după audierile de la Glynn County Superior Court.

„A fost o scenă îngrozitoare, cu adevărat tulburătoare”, a spus judecătorul după vizionarea unui videoclip în care McMichael se vede că ridică arma către Arbery în timp ce bărbatul de 25 de ani este la o distanţă de 6 metri. „M-am tot întors la teroarea care trebuie să fi fost în mintea tânărului care alerga prin Satilla Shores”.

În noiembrie, un complet de judecată i-a găsit pe Gregory McMichael, 66 de ani, şi pe fiul său Travis McMichael, 35 de ani, precum şi pe vecinul lor, 52 de ani, vinovaţi de crimă, atac, falsă arestare şi încercare de a comite o infracţiune.

Citeste mai mult: adev.ro/r5doz6

Reclamăspot_img
Reclamăspot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here