-0.4 C
Vaslui
27-ian.-2023

Trei bârlădeni condamnați la Judecătoria Iași pentru că i-au furat portofelul unei femei în autobuz

- Advertisement -

INCREDIBIL… Trei bârlădeni, o femeie și doi bărbați,  au furat în luna Martie anul trecut, într-un autobuz la Iași, portofelul unei femei din geanta uitată deschisă.  Lovitura le-a ieșit, dar au fost prinși în scurt timp.  TrimișI în judecată, vineri, 6 mai au primit sentința la Judecătoria Iași, fiind condamnați la un an închisoare cu executare, după cum se menționează în presa ieșeană și pe site-ul Judecătoriei Iași.

În primă instanță, judecătorii le-au dat câte o zi de închisoare pentru fiecare leu furat.

“Pe 5 martie anul trecut, în jurul prânzului, o ieșeancă a urcat într-un autobuz de pe traseul 30 la Casa Sindicatelor. Avea de gând să meargă o singură stație, până la Frigorifer. În același timp cu ea, în autobuz au urcat și Sorinel Giurcă, Elena Beteringhe și Marius Călin. Giurcă a observat că fermoarul poșetei ținute de femeie pe umăr era deschis, iar în interiorul genții se afla un portofel. S-a apropiat de aceasta, cei doi complici așezându-se de-o parte și de alta, pentru a masca furtul. Giurcă a sustras portofelul din poșeta femeii și l-a introdus în rucsacul pe care îl avea asupra sa. Două minute mai târziu, autobuzul a ajuns în stație, iar victima și hoții au coborât. Femeia a observat imediat că îi lipsește portofelul în care avea mai multe acte și 450 de lei.  Deși purtau măști chirurgicale, hoții au fost identificați cu ajutorul înregistrărilor făcute de camerele video din autobuz, fiind trimiși în judecată pentru furt calificat. Giurcă și-a recunoscut parțial faptele, dar Beteringhe și Călin au negat că ar fi participat la furt. Această atitudine le-a atras o pedeapsă cu executarea în regim de detenție, judecătorii nefiind convinși că ar putea respecta termenii unei eventuale suspendări”, se menționează în ziaruldeiasi.ro.

Sentința este dură, fiind condamnați cu executare

“Condamnă pe inculpatul aflat sub control judiciar, Giurcă Sorinel, pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat, la pedeapsa închisorii de 1 an.  Menține controlul judiciar luat față de inculpat prin încheierea Judecătoriei Iași din 08.09.2021. Condamnă pe inculpatul Călin Marius-Laurențiu, cercetat în stare de libertate pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la furt calificat, la pedeapsa închisorii de 1 an. Condamnă pe inculpata Beteringhe Elena, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la furt calificat, la pedeapsa închisorii de 1 an. Obligă fiecare inculpat la plata către stat a sumei de 800 de lei cu titlu de cheltuieli judiciare. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea sentinței. Pronunțată la 06.05.2022, prin punerea soluției la dispoziția părților prin intermediul grefei instanței”, scrie pe site-ul Judecătoriei Iași.

 

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.