20.7 C
Vaslui
05-iul.-2022

Trei bârlădeni, dealeri de droguri pe piața vasluiană: 100 de lei gramul de cannabis și 200 amfetamina! (FOTO)

TRAFICANȚI ANIHILAȚI… Mascații și procurorii DIICOT au descins la domiciliul a trei tineri din Bârlad, suspecți de trafic de droguri de risc și mare risc. Aceștia au fost reţinuți, pentru 24 de ore, iar doi dintre ei, Ibriș Randu Alexandru și Dranga Ștefan au fost arestați preventiv pentru 30 de zile. Cel de al treilea bârlădean a primit măsura controlului judiciar pentru 60 de zile, luată de procurorul DIICOT. Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vaslui împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T.– B.T. Vaslui au efectuat patru percheziţii domiciliare, în orașul rulmenților.

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vaslui au realizat o prindere în flagrant, în municipiul Bârlad, în urma căreia au fost identificate și ridicate peste 30 de grame de amfetamină, un cântar electronic, două terminale mobile și o cartelă sim. Din cercetări a reieșit că, începând din luna octombrie a.c. și până în prezent, cele trei persoane, cu vârste între 25 de ani și 34 de ani, din municipiul Bârlad, ar fi desfășurat activități de procurare, deținere, depozitare și vânzare a drogurilor către consumatorii din județul Vaslui, pentru 100 de lei gramul de cannabis și 200 de lei gramul de amfetamină. „În urma percheziţiilor efectuate, au fost descoperite și ridicate diferite cantităţi de materie vegetală (cannabis) și amfetamină, patru grindere, trei terminale mobile, trei cartele sim și diverse sume de bani, cu privire la care există suspiciunea că ar fi fost folosite la desfășurarea activităților infracționale. În cauză, față trei persoane a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, două dintre acestea urmând a fi prezentate, pe 10 decembrie, Tribunalului Vaslui, cu propunere de arestare preventivă. Față de a treia persoană a fost dispusă măsura controlului judiciar pe o durată de 60 de zile.”, se arată într-un comunicat DIICOT.

Mandate de arestare preventivă pentru doi dintre traficanți!

Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Vaslui a decis arestarea preventivă pentru cei doi bârlădeni prezentați de DIICOT la instanță. „Dispune arestarea preventivă a inculpaților: – Ibriș Randu-Alexandru, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc și mare risc în formă continuată, – Dranga Ștefan, pentru săvârșrea infracțiunii de trafic de droguri de mare risc în formă continuată, pe o perioadă 30 de zile, începând cu data de 10.12.2021 şi până la data de 08.01.2022, inclusiv. Respinge, ca nefondate, cererile formulate de inculpaţii Ibriş Randu Alexandru şi Dranga Ştefan privind luarea măsurii preventive a arestului la domiciliu sau a controlului judiciar. Dispune emiterea, de îndată, a mandatelor de arestare preventivă pentru inculpații de mai sus.”, este sentința dată de magistrațul din cadrul Tribunalului Vaslui. Cei doi traficanți au contestat sentința deja, urmând ca apelul să fie judecat la Curtea de Apel Iași.

Cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii activități infracționale a acestora. Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române. Activitățile au fost desfășurate împreună cu polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vaslui.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here