Trei cazuri de Covid și niciun deces în județul Vaslui, în ultimele zile!

NE FACEM BINE… Situația epidemiologică la nivelul județului Vaslui, conform informațiilor oferite de Direcția de Sănătate Publică Vaslui, ne arată că în ultimele 24 de ore în județul Vaslui s-au înregistrat doar 3 cazuri noi de îmbolnăvire de Covid-19, dintre care un singur caz a fost depistat la retestare. Nu s-a înregistat niciun deces în această săptămână, în ATI Reanimare sunt doar 2 persoane, care nu necesită întubare sau mască de oxigen. În tot județul, momentan sunt 16 persoane internate și 20 de persoane pozitive la domiciliu. Rata incidenței cumulative a scăzut de la 0,08 pe 16 iunie, la 0,07 la mia de locuitori pe 17 iunie, fiind în scădere.

Iată statitistic, de la începutul pandemiei, cum se prezintă situația Covid-19 în județul Vaslui: 15.979 de cazuri confirmate cu noul coronavirus (cu locul de infectare în județul Vaslui), din care 6.661 de internări. Sunt 16 persoane internate în spital în momentul de față, dintre care 14 pe secții (asimptomatici 0, forme ușoare 0, forme medii 4, forme severe 10) și 2 în ATI (intubați 0, pe masca CPAP 0), iar 20 de persoane pozitive la domiciliu. Sunt 508 de persoane decedate de la începutul pandemiei, iar în această săptămână nu a fost înregistrat niciun deces. S-au vindecat 15.435 de persoane.

Poliția și Jandarmii, în continuare la datorie pe străzi!

Polițiștii continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii COVID – 19. Obiectivul nostru este siguranța cetățeanului. În cursul zilei de 16 iunie a.c., peste 105 polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui au desfășurat 4 acțiuni și misiuni specifice. S-au verificat/legitimat peste 95 de persoane, cu privire la modul de respectare a măsurilor și interdicțiilor impuse. De asemenea, peste 35 de obiective de interes și societăți comerciale, precum și peste 55 de mijloace de transport au fost verificate cu privire la respectarea interdicțiilor pe timpul Stării de Alertă. “Multumim tuturor celor care au înțeles că numai împreună vom reuși să depășim această perioadă.”, transmite prefectul județului Vaslui, Marcel Lăudatu. Polițiștii vasluieni acționează, în principal, pentru informarea cetățenilor cu privire la noile reguli.

Efective ale Inspectoratului de Jandarmi Județean Vaslui acționează în sistem integrat alături de celelalte structuri din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, sub coordonarea Instituției Prefectului – județul Vaslui pentru verificarea respectării măsurilor de protecție împotriva răspândirii noului coronavirus. Inspectoratul de Jandarmi Județean Vaslui, pentru prevenirea și combaterea răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus și pentru impunerea normelor legale pe timpul Stării de Alertă, în ultimele 24 de ore, a executat 25 de misiuni, a folosit 50 de efective. Nu s-au aplicat sancțiuni contravenționale conform Legii 55/ 2020.

“Inspectoratul de Jandarmi Județean Vaslui recomandă cetățenilor să poarte masca de protecție în locurile aglomerate, magazine, piețe, mijloacele de transport în comun, etc. precum și în toate spatiile publice din localitățile unde, prin hotărârile adoptate la nivelul Comitetului Județean pentru Situații de Urgentă Vaslui, s-a instituit această măsură obligatorie.”, precizează IJJ Vaslui, prin purtătorul de cuvânt al Prefecturii Vaslui, Ionuț Vintilă.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ