Trei construcţii din Iaşi vor fi puse la pământ. Poliţia Locală vrea să scape de 30

Poliţia Locală este implicată în aproape 30 de procese în care a solicitat demolarea unor construcţii ilegale. Acţiunile au fost deschise în perioada 2013 – 2015 şi, până acum, cinci dintre acestea au fost câştigate, şapte pierdute, iar 15 sunt în curs de so­luţionare.

Potrivit reprezentan­ţilor instituţiei, dosarele pe rol au ca obiect solicitări de desfiinţare de construcţii ce au fost ridicate fie fără a deţine autorizaţie de construire, fie cu nerespectarea prevederilor avizelor. „Cons­truc­ţiile a căror desfiinţare s-a solicitat în instanţă sunt de tipul şarpantă bloc, anexe gospo­dăreşti, extinderi în plan orizontal sau vertical, mansardare sau împrejmuiri“, au precizat oficialii instituţiei. Aceştia au susţinut că, cel mai frecvent, Poliţia Locală a pierdut procese întrucât s-a invocat lipsa calităţii procesuale active a instituţiei. „S-a considerat că strict orga­nul care emite autorizaţiile, respectiv Primăria Iaşi, este abilitat să iniţieze acţiuni de demolare a celor care încalcă legislaţia“, a menţionat Poliţia Locală.
Conform consilierului juridic al instituţiei, Lucian Dănăilă, excepţia a fost dificil de combătut în instanţă în contextul în care unele dosare au la bază procese-verbale întocmite de instituţie înainte de 2011. La vremea respectivă, instituţia se intitula Poliţia Comunitară şi avea un alt statut juridic, respectiv alt tip de împuterniciri, iar de­partamentul de urbanism func­ţiona în cadrul structurii organizatorice, în baza unor de­cizii administrative temporare.

sursa: http://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/trei-constructii-din-iasi-vor-fi-puse-la-pamant-politia-locala-vrea-sa-scape-de-30–91533.html
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ