Trei frați din Iași au investit toți banii câștigați din greu în străinătate într-o afacere cu tutun! Acum riscă să piardă tot și vor să plece din nou din țară! Povestea tristă a unor români care au vrut să facă avere în patria lor

Trei frați din Iași care au muncit din greu în Italia și au investit banii munciți în străinătate într-o afacere din domeniul agricol, vor să renunțe la acest business. De-a lungul celor opt ani în care au încercat să dezvolte afacerea cu tutun din comuna Valea Seacă, și-au dat seama că nu vor putea să trăiască decent din cultivarea acestei plante, dacă nu vor fi ajutați măcar cu o subvenție decentă. Din cauza nerentabilității afacerii, au redus suprafața cultivată de la 26 de hectare, în anul 2012, la numai trei hectare, în anul 2020.

Cei trei frați din Iași, Victor Daniel Pleșcan, Mihai Pleșcan și Petru Alin Pleșcan, au plecat entuziaști la drum când au înființat plantația cu tutun din comuna Valea Seacă, în anul 2012. Acum sunt la un pas de a renunța de tot la tutun. După ce au muncit 12 ani în Italia și au învățat totul despre tutun, au crezut că, dacă revin în comuna natală cu aceste cunoștințe, vor dezvolta o afacere de succes în domeniul agricol. Aceștia și-au dat seama, însă, că planurile nu sunt așa cum sperau și nu pot trăi decent din această afacere. De aceea, doi dintre cei trei frați au renunțat de tot la tutun și lucrează în cu totul alte domenii.

Mihai Pleșcan: „Dacă anul viitor nu vom primi subvenție, renunțăm de tot. Ne axăm pe cultura mare, facem altceva, plecăm în afară”

Primul pas pe care l-au făcut cei din familia Pleșcan a fost reducerea suprafeței cultivate. Mihai Pleșcan, singurul dintre cei trei frați care mai cultivă tutun, spune că au renunțat la cele 23 de hectare pentru că nu mai reușeau să acopere cheltuielile. …https://www.bzi.ro/trei-frati-din-iasi-au-investit-toti-banii-castigati-din-greu-in-strainatate-intr-o-afacere-cu-tutun-acum-risca-sa-piarda-tot-si-vor-sa-plece-din-nou-din-tara-povestea-trista-a-unor-romani-care-au-v-4039716?utm_source=website&utm_medium=deschideri
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ