Trei jandarmi din Bârlad, premiați de ministrul Afacerilor Interne: au dezarmat un bărbat care îi amenința cu două securi (VIDEO)

Cei trei jandarmi din Bârlad, care au dezarmat și imobilizat un bărbat ce îi amenința cu două securi, au fost felicitați și premiați de ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode. Este vorba despre plutonierul adjutant Bica Silviu Lucian, plutonierul major Lazăr Constantin și plutonierul major Macovei Georgian Florin. Aceștia au primit Emblema de Onoare a Ministerului Afacerilor Interne, în cadrul unei festivități dedicate Zilei Ministerului Afacerilor Interne.

Scandalul în cadrul căruia au intervenit cei trei jandarmi a avut loc pe 28 iunie, pe strada Lămâiței din Bârlad. Polițiștii au fost sesizați de o femeie, de 44 de ani, cu privire la faptul că este amenințată de către concubinul său, în vârstă de 47 de ani. Bărbatul era extrem de violent și deranja o stradă întreagă în toiul nopții. La solicitarea jandarmilor, de a înceta cu tulburarea liniștii și ordinii publice, bărbatul a început să se îndrepte amenințător, flurând securile spre jandarmi. Aceștia au scos imediat spray-urile paralizante și au acționat pentru a stopa scandalul și amenințările. Bărbatul fost dus de poliție la Spitalul de Urgență “Elena Beldiman” din Bârlad și internat la secția Psihiatrie, pentru a fi evaluat medical. “La fața locului s a deplasat o patrulă pentru a interveni, bărbatul fiind găsit în fata blocului unde locuiește, având în mâini doua securi, tulburând astfel ordinea și liniștea publică. Împreună cu o echipa de jandarmi, bărbatul a fost imobilizat și transportat la o unitate medicală pentru evaluare. În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie și a fost emis ordin de protecție provizoriu.”, a precizat Silvia Manta, purtător de cuvânt la IPJ Vaslui.

 
2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ