Trei morți din Cimitirul Huși, amenințați cu judecata!

POFTIM, SITUAȚIE!… Necaz la cimitirul din Huși! Trei morți sunt luați în vizor de autoritățile locale, care le-au pus gând rău, pe motiv că defuncții nu și-au mai plătit “cazarea” de niște ani buni. Nici măcar rudele nu s-au interesat, astfel că responsabilii de la Primăria Huși, cei care administrează cimitirul, le pun în vedere că, dacă în termen de 90 de zile nu se prezintă careva să rezolve situația, îi vor da pe cei trei răposați, nici mai mult, nici mai puțin decât… pe mâna instanței. 

Râdem, glumim, dar nici măcar locul de veci nu mai este chiar… de veci, așa cum îi spune numele. O dovedește o situație recentă, petrecută în municipiul Huși, unde trei morți, îngropați în urmă cu niște zeci de ani, sunt la un pas de a fi “evacuați”. Și nu oricum, ci cu ordin de la instanță. Administrația cimitirului ortodox i-a identificat pe cei trei ca având, cum s-ar zice, grave probleme locative, în sensul că le-au cam expirat termenele în care și-au ocupat legal și contra-cost mormintele. De acum înainte, respectivii, dacă nu pun banii jos, pentru o prelungire a concesiunii locurilor de înhumare, îi paște executarea silită. Autoritățile sunt hotărâte să își caute dreptatea în instanță. 

Rudele sunt chemate la Primărie în termen de 90 de zile, dacă vor ca răposații să rămână la… locul lor! 

În apelul public făcut de Serviciul de Administrare a Cimitirelor locale, defuncții vizați sunt: Ignat M. Rosalie, înhumată în anul 1928, Zoe P. Iacob, înhumată în anul 1926 și Duliga Gheorghe, înmormântat în 1989. Rudele acestora sunt chemate la Primărie, în termen de 90 de zile. ~n caz că nu vine nimeni, treaba e clară: cazul defuncților va fi tranșat în instanță. “În caz de neprezentare a rudelor de până la gradul IV, în termen de 90 de zile, vom proceda la executarea locurilor de înhumare în instanță”, anunță reprezentații Serviciului de Administrare a Cimitirelor. 

Iată taxele stabilite de Consiliul Local pentru locurile de veci din cimitirele locale

Trebuie știut faptul că, la nivelul municipiului Huși, a fost emisă de către Consiliul Local  hotărârea nr. 399 din 24 decembrie 2019, în care au fost stabilite taxele care se vor percepe cu începere de la 1 ianuarie, anul curent. Pentru concesionarea unui loc de înhumare pe o perioadă de 7 ani, se va achita 70 de lei; pentru o concesionare de 25 de ani, se va plăti suma de 250 de lei, iar pe o perioadă de 49 de ani, taxa ce va trebui achitată este de 490 de lei. Cei care doresc să concesioneze un loc de veci pe perioadă nedeterminată, au de achitat către Serviciul de Administrare a Cimitirelor suma de 1500 de lei. De asemenea, aleșii au prevăzut și câteva situații speciale. Taxa de concesionare pentru persoanele defavorizate, cu un venit lunar mai mic de 400 de lei, este de 125 de lei, pe o perioadă de 25 de ani. Veteranii și văduvele de război, conform Legii 44/1994, vor beneficia de loc de înhumare gratuit, pe o perioadă de 25 de ani. De asemenea, un mormânt gratuit pentru o perioadă de 7 ani, vor primi persoanele defavorizate fără niciun fel de venit, fără identitate, dar și asistații social.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ