24 C
Vaslui
04-iul.-2022

Trei morți și sute de răniți, într-un oraș din Egipt, după ce o furtună a umplut străzile de scorpioni

În total, 450 de persoane au fost rănite după ce orașul Aswan, aflat în sudul Egiptului, a fost invadat de scorpioni în urma unei furtuni puternice, relatează BBC News.

Furtuna violentă, cu grindină și tunete, a avut loc vineri într-o zonă din apropierea fluviului Nil. În urma ploilor, o mulțime de scorpioni au fost aduși în oraș, pe străzi, dar și în locuințele oamenilor. Trei oameni au murit, după ce au fost atacați, iar alții au avut nevoie de îngrijiri medicale. În urma incidentului, destul de rar, oamenii au fost îndemnați să rămână acasă și să evite locurile cu mulți copaci, unde se pot ascunde și mai mulți scorpioni. Totodată, în centrele medicale din satele din apropiere au fost trimise doze suplimentare de antitod, în timp ce cadrele medicale care imunizau oamenii anti-COVID au fost mutați din centrele de vaccinare pentru a trata înțepăturile de scorpion, mai scrie BBC. În Egipt trăiesc unii dintre cei mai letali scorpioni din lume. Veninul unui scorpion negru cu coadă grasă poate ucide oamenii în mai puțin de o oră. Veninul scorpionului poate cauza dificultăți de respirație, contracții musculare și mișcări neobișnuite ale capului. Anti-veninul este utilizat ca măsură preventivă înainte de apariția simptomelor, dar poate funcționa și după ce simptomele încep să se agraveze.
Citeşte întreaga ştire: Trei morți și sute de răniți, într-un oraș din Egipt, după ce o furtună a umplut străzile de scorpioni

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here