-5.3 C
Vaslui
07-feb.-2023

Trei noi minivacanțe, a câte patru zile libere fiecare, anul viitor

- Advertisement -
LIBER… Guvernul face punte de Ziua Unirii Principatelor Române, Ziua Copilului și Sfânta Maria, zile care sunt sărbători legale nelucrătoare, potrivit Codului Muncii.

NOI PUNȚI… Românii vor avea încă trei minivacanțe, în 2023. Guvernul a decis, în ședința de miercuri, zilele libere din 2023, altele decât cele care sunt declarate sărbători legale.

Astfel, Guvernul face punte de Ziua Unirii Principatelor Române, Ziua Copilului și Sfânta Maria, zile care sunt sărbători legale nelucrătoare, potrivit Codului Muncii. „Zilele de 23 ianuarie, 2 iunie și 14 august 2023 fiind stabilite ca zile libere, instituțiile publice și autoritățiile publice își vor prelungi corespunzător timpul de lucru până la data de 28 februarie 2023, 30 iunie 2023, respectiv 31 august 2023, potrivit planificărilor stabilite (…). În ceea ce privește locurile de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă datorită caracterului procesului de producție sau specificului activității, dispozițiile prezentului proiect de act normativ nu se aplică. De asemenea, pentru funcționarea justiției ca serviciu public, dispozițiile prezentului proiect de act normativ nu se aplică magistraților și celorlalte categorii de personal din cadrul instanțelor judecătorești implicate în soluționarea proceselor cu termen în ziua de 23 ianuarie, 2 iunie și 14 august 2023 și nici participanților în aceste procese”, se arată în Nota de fundamentare a proiectului.

Zilele libere în 2023, fără cele trei aprobate în ședința de ieri:

1 ianuarie / duminică – 2 ianuarie / luni – Anul Nou;
24 ianuarie / marți – Ziua Unirii Principatelor Române;
14 aprilie – Vinerea Mare la ortodocși / 7 aprilie – Vinerea Mare la catolici;
16 aprilie / duminică – 17 aprilie / luni – Paștele ortodox // 9 aprilie / duminică și 10 aprilie / luni – Paștele catolic;
1 mai / luni – Ziua Muncii;
1 iunie / joi – Ziua Copilului;
4 iunie / duminică – Rusalii, 5 iunie / luni – A doua zi de Rusalii;
15 august / marți – Adormirea Maicii Domnului;
30 noiembrie / joi – Sfântul Andrei;
1 decembrie / vineri – Ziua Națională a României;
25 decembrie / luni – 26 decembrie / marți – Crăciunul.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.