spot_img
25.9 C
Vaslui
16-iul.-2024
spot_img

Trei pentru Vaslui

- Advertisement -

MERITE RECUNOSCUTE Performantele culturii si sãnãtãtii vasluiene au fost recunoscute de cãtre Consiliul Local Vaslui, în cadrului unei sedinte extraordinare, prin conferirea titlurilor de cetãteni de onoare ai orasului Vaslui regizorului Corneliu Porumboiu, medicului Augustin Ilies si profesorului de muzicã Vasile Negurã. În acest moment, panoplia cetãtenilor de onoare ai municipiului însumeazã 21 de personalitãti locale

Într-o atmosferã de sãrbãtoare, consilierii locali vasluieni au aprobat în unanimitate, în sedintã extraordinarã, proiectul de hotãrâre initiat de primarul Vasile Pavãl prin care profesorul Vasile Negurã, dirijor al renumitei corale “Fantasia”, medicul chirurg Augustin Ilies si regizorul Corneliu Porumboiu au primit titlul de cetãteni de onoare ai Vasluiului pentru rezultatele deosebite din domeniul de activitate care au fãcut cunoscut orasul pe plan national si international. “Multumesc tuturor consilierilor locali pentru faptul cã au acceptat proiectul meu de hotãrâre. Nimic nu este mai frumos decât sã recunosti valoarea cetãtenilor acestui oras. Cei trei au demonstrat cã sunt cei mai buni în domeniul lor si este de datoria noastrã sã-i rãsplãtim”, a spus primarul Vasile Pavãl.

Vasluiul are 21 cetãteni de onoare

În prezent, municipiul Vaslui are 21 cetãteni de onoare: Radu Miron, Adrian Porumboiu, Boris Ciocoiu, Victor Cristea, Eugen Simion, Anghel Ruginã, Alexandru Poamã, Neculai Bârlãdeanu, Vasile Bumbu, Constantin Burduja, Iacob Ivanov, Maria Pantea, Ioan Pãcuraru, Constantin Popescu, Dumitru Potoceanu, Ion Rotaru, Teodor Zavate, Vasile Negurã, Augustin Ilies si Corneliu Porumboiu.

vasile_negura_cetatean_de_onoare514.jpgPROFESORUL

Negurã: “Copii au fost ambasadorii Vasluiului”

“Este o zi specialã si am emotii covârsitoare. Sunt multi alti vasluieni care meritã si ei sã fie aici, în locul meu. Am reusit cu copii de la “Fantasia” sã fim ambasadorii Vasluiului în tarã si strãinãtate, sã facem cunoscut numele Vasluiului si al Palatului Copiilor” a spus Vasile Negurã, în timp ce profesorul a precizat cã profesorul vasluian a stiu cã “mãiestria este adevãratã dacã stii sã o astepti, iar muzica are marele merit de a-ti da posibilitatea de a merge mai departe în vremuri de restriste”.

augustin_ilies_cetatean_de_onoare479.jpgMEDICUL

Ilies: “Sunt bucuros cã am fãcut sacrificii pentru copii”

“Nu este usor sã te scoli în miez de noapte si sã pleci la operatie. Au fost multe astfel de nopti, dar sunt bucuros cã am fãcut tot ce am putut pentru copii. Multumesc familiei mele cã mi-au acceptat nenumãratele sacrificii pe care le-am fãcut pentru a înfiinta sectia de chirurgie pediatricã la Vaslui”, a spus doctorul Augustin Ilies. “Avem nevoie de elite. Ele sunt de un singur fel: profesionale. În cazul doctorului Ilies, profesionalismul este doar o fatetã a activitãtii alãturi de marele sãu umanism”, a precizat medicul si prietenul Adrian Chiroscã, în discursul de decernare.

corneliu_porumboiu_cetatean_de_onoare545.jpgREGIZORUL

Porumboiu: “Mã obligati sã fac filme din ce în ce mai bune”

“Corneliu Porumboiu nu a uitat liceu unde a absolvit, “Mihail Kogãlniceanu”. Nu uitã sã se întoarcã mereu în orasul sãu, zugrãvindu-l cu bune si cu rele. Existã o legãturã, existã o continuitate, deoarece ne-a solicitat colaborarea în realizarea filmelor sale. În acelasi timp, liceul si-a fãcut datoria, dând promotii cu oameni valorosi care au fãcut cunoscut orasul Vaslui în tarã si peste hotare”, a spus Angela Dobre, directorul liceului “Mihail Kogãlniceanu”. “Multumesc tuturor celor care m-au ajutat sã filmez aici. Distinctia de astãzi mã onoreazã si mã obligã pe viitor sã fac filme din ce în ce mai bune”, a spus regizorul Corneliu Porumboiu.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.