Trei piloți ruși ai unui bombardier supersonic au murit după ce au fost catapultați din greșeală

Trei militari ruşi şi-au pierdut viaţa marți în urma declanşării accidentale a scaunului lor ejectabil la pornirea motoarelor bombardierului strategic Tupolev-22M3, capabil să transporte armament nuclear, pe un aerodrom de lângă Kaluga (vestul Rusiei), a anunţat Ministerul Apărării rus, relatează Reuters şi AFP, potrivit Agerpres.

„La 23 martie, în cursul pregătirilor la sol pentru zborul unui Tu-22M3, sistemul scaunului ejectabil s-a declanşat accidental”, potrivit ministerului.

„Din cauza altitudinii insuficiente pentru deschiderea paraşutelor, trei membri ai echipajului au decedat”, a adăugat instituţia de apărare rusă.

Potrivit TASS, un membru al echipajului a supravieţuit. Printre cei trei militari ucişi se află şi comandantul unui regiment de aviaţie.

O comisie formată din specialişti ai aviaţiei militare a fost trimisă pe acest aerodrom, aflat la sud-vest de Moscova, pentru a stabili cauza accidentului.

Tu-22M este un bombardier şi avion de patrulare maritim supersonic, cu aripi cu geometrie variabilă, cu rază de acţiune lungă de concepţie sovietică, constituind varianta modernizată a modelului Tu-22. Avioanele de acest tip sunt concepute pentru a distruge ţinte terestre şi maritime cu rachete ghidate supersonice şi bombe în orice moment al zilei şi în orice condiţii meteorologice, potrivit agenţiilor de presă ruse. …https://www.digi24.ro/stiri/externe/trei-piloti-rusi-ai-unui-bombardier-supersonic-au-murit-dupa-ce-au-fost-catapultati-din-greseala-1472687
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ