24.3 C
Vaslui
01-iul.-2022

Trei școli vasluiene, câștigătoare ale concursului de susținători HartaEdu.ro

BANI… Școala Gimnazială Episcop „Iacov Antonovici” va primi, în urma concursului cu susținători HartaEdu.ro, 5000 de euro pentru a achiziționa laptopuri noi.

PREMII… Trei școli din județul Vaslui au reușit să se claseze în topul celor 20 de unități de învățământ susținute pe HartaEdu.ro. Este vorba despre Școala Gimnazială Episcop „Iacov Antonovici”, care a strâns 3138 susținători unici cu email-uri valide, Școala Gimnazială „George Tutoveanu” – 2205 susținători și Colegiul Național „Gh. R. Codreanu” – 587 susținători. Toate au primit finanțare pentru a-și rezolva nevoile semnalate. Spre exemplu, cei mai mulți bani îi va primi Școala Gimnazială Episcop „Iacov Antonovici”: 5000 de euro pentru a achiziționa laptopuri noi. Școala Gimnazială „George Tutoveanu” va primi 3000 de euro pentru a cumpăra o tablă interactivă, iar Colegiul „Gh. R. Codreanu” va primi 1000 de euro, din păcate, mai puțin decât suma necesară achiziționării celor 30 de calculatoare de care are nevoie.

Asociația Narada a anunțat câștigătorii Concursului cu susținători. „Am tras linie și am aflat cîștigatorii campaniei de susținători pe HartaEdu! Iată clasamentul celor 20 de școli finaliste! Noi, echipa din spatele proiectului, vă felicitam pe toți cei care ați luat parte la această mobilizare de forțe. Ne-am bucurat să vă vedem implicarea și dorința de schimbare și suntem convinși că efortul depus va conta în rezolvarea nevoilor semnalate pe hartă. Stay tuned pentru a II-a ediție a campaniei de susținători. Revenim cu vești! Până atunci, nu uitați să înregistrați alertele voastre pe hartă”, au transmis organizatorii. Inițiativa desfășurării acestei campanii a luat naștere în contextul actual în care educația se confruntă cu probleme urgente care nu pot fi amânate și care au nevoie mai mult ca niciodată de susținători și de unirea fortelor mai multor părti interesate. Regulile concursului erau simple: orice susținător în plus aduce unității de învățământ care își înscrie nevoia pe HartaEdu.ro o șansă suplimentară de a câștiga fonduri pentru a-și rezolva problema. În județul Vaslui, doar trei unități de învățământ au reușit să se claseze în top de 20 școli cu cei mai mulți susținători: Școala Gimnazială Episcop „Iacov Antonovici”, Școala Gimnazială „George Tutoveanu” și Colegiul Național „Gh. R. Codreanu” – 587 susținători.

Școala Gimnazială „Episcop Iacov Antonovici”: „este nevoie urgentă de laptopuri noi”

Școala Gimnazială „Manolache Costache Epureanu” are nevoie urgentă de laptopuri noi, întrucât cele pe care le deține în prezent (22 la număr) sunt „depășite, fiind mai vechi de șase ani (au fost 30, dar opt laptopuri au cedat definitiv, deși au fost date unei firme de specialitate pentru a fi aduse în stare de funcționare). Nici Cabinetul de informatică și nici clasele (pentru desfășurarea orelor online) nu dispun de laptopuri performante. În perioada cursurilor hibrid, dar și în prezent, 16 laptopuri din cabinetul de informatică au fost instalate în sălile de clasă. Școala are nevoie urgentă de 40 laptopuri (24 laptopuri pentru Cabinetul de informatică și 16 laptopuri pentru sălile de clasă). În prezent, orele de informatică se desfășoară în sălile de clasă deoarece în cabinetul de informatică au rămas doar șase laptopuri. Toate leptopurile, care încă mai funcționează, au un ritm de procesare a datelor și de accesare a programelor extrem de lent, pierzându-se mult timp din oră pentru desfășurarea lecțiilor. Durata de viață a laptopurilor rămase nu este prea lungă și este nevoie urgentă de unele noi. Încă din luna ianuarie 2021 am solicitat Primăriei Bârlad dotarea școlii cu laptopuri. Au promis la acea dată că ne vor dota cu 20 de laptopuri, pentru că vom intra într-un program de dotare împreună cu alte școli din oraș. Lunar am întrebat în ce stadiu se află proiectul. Ni s-a spus că proiectul este în derulare, dar nici până la această dată nu am primit niciun laptop”, au scris pe HartaEdu.ro reprezentanții școlii. Cu cei 3000 euro primiți, vor putea achiziționa o parte din laptopurile necesare. Și Colegiul Național „Gh. R. Codreanu” are nevoie de 30 de calculatoare performante, pentru că cele pe care le deține în prezent sunt mai vechi de 10 ani. „Acestea sunt depășite atât fizic, cât și moral, ceea ce face ca majoritatea aplicațiilor să funcționeze foarte greu. De aceea, considerăm absolut necesar ca, în viitorul apropiat, laboratoarele de informatică să ajungă la nivelul optim pregătirii elevilor pentru obținerea rezultatelor așteptate la examene și competiții școlare”, explică directoarea Colegiului Național „Gh. R. Codreanu” în alerta de pe HartaEdu.ro. Din păcate, premiul de 1000 euro pe care îl primește în urma concursului cu susțintări este insuficient pentru a achiziționa mai mult de două calculatorare performante.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

  1. Ati pus o fotografie de acum 12 ani. Poate vreti sa va trimit una din 1970. Ar avea alt efect, daca tot nu va deplasati la obiectivele despre care vorbiti in articolele dvs. Mai mergeti pe teren si actualizati-va arhiva foto! Daca nu aveti, cereti si vi se va da. Si asa, in titlu scrieti Scoala Gimnaziala „Episcop Iacov Antonovici” iar in text Scoala Gimnaziala „Manolache Costache Epureanu”. Deci, cine are nevoie pana la urma de laptopuri?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here