8.2 C
Vaslui
07-dec.-2022

Trei sfaturi pentru cumpărarea unei canapele grozave

- Advertisement -

O canapea este o investiție majoră cu care ai putea trăi zeci de ani, deci este important să iei o decizie bună. Preferințele de stil sunt o chestiune personală, dar atunci când vine vorba de alegerea unei canapele de bună calitate, există criterii obiective pe care le poți folosi pentru a te asigura că obții o canapea cu care poți fi mulțumit mulți ani.

Când cumperi o canapea nouă, urmează aceste sfaturi pentru a te asigura că ai făcut o achiziție excelentă:

Verifică potrivirea

Nu are sens să iei în considerare o canapea dacă nu ți se potrivește bine. Locurile ar trebui să fie confortabile pentru toți membrii familiei tale. Aspectul principal în materie de potrivire este adâncimea locurilor. Alege canapele cu locuri adânci sau puțin adânci, în funcție de înălțimea ta. Spătarul canapelei trebuie să te sprijine în mod adecvat, astfel încât picioarele să stea așezate pe podea, iar spatele genunchilor ușor în fața pernei inferioare a scaunului. Și dacă canapeaua este locul unde îți place să tragi adesea câte un pui de somn, asigură-te că te așezi pe canapea și vezi dacă este suficient de lungă pentru a putea dormi confortabil. Dacă cumperi o canapea extensibilă, asigură-te că este solidă.

Evaluează cadrul

Țesătura și pernele unei canapele pot fi înlocuite pe măsură ce îmbătrânesc și se uzează, dar nicio canapea nu poate fi considerată o piesă de mobilier bună decât dacă nu are un cadru solid și de calitate. Dacă scopul tău este să cumperi o canapea bună, începe prin a afla informații despre cadru. Canapelele mai ieftine pot avea rame din plăci aglomerate, plastic sau metal, dar o canapea de calitate bună va avea un cadru din lemn masiv solid – de preferință un cadru din lemn de stejar „uscat la cuptor” sau frasin. Ramele de pin sunt ieftine, dar de multe ori încep să se deformeze și să se clatine în decurs de cinci ani.
Picioarele canapelei trebuie să fie părți integrale ale cadrului, ținute cu șuruburi sau dibluri. Evită o canapea la care picioarele sunt doar lipite.

Un test ușor pentru a vedea dacă construcția cadrului este solidă este de a ridica un colț frontal sau un picior al canapelei de pe podea la o înălțime de câțiva centimetri. Dacă celălalt picior din față nu se ridică rapid de pe podea, este un semn că cadrul se răsucește și, prin urmare, este slab. Trebuie evitată orice canapea care se răsucește sau scârțâie vizibil în timpul acestui test.

Testează brațele

O canapea cu un cadru bun din lemn de esență tare ar trebui să fie o piesă de mobilier de calitate, dar este totuși o idee bună să testezi cu forță brațele canapelei pentru a te asigura că sunt foarte bine strânse, fără să se lase când te sprijini pe ele. Într-o familie cu copii activi, cea mai frecventă zonă de rupere la o canapea (alta decât tapițeria) sunt brațele.

În timp ce testați canapeaua, împinge puternic cu brațele și caută orice semn de oscilație. Evită orice canapele care nu sunt solide.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.