7.1 C
Vaslui
10-dec.-2022

Trei taximetrişti, amendaţi de procurori pentru că au dus hoţii la furat

- Advertisement -

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc au finalizat rechizitoriul de trimitere în judecată a unor indivizi acuzaţi că au dat spargeri în serie în zona Gura Humorului – Câmpulung Moldovenesc, furând din vile şi case de vacanţă.

Trei indivizi au fost trimişi în judecată pentru săvârşirea efectivă a furturilor, în timp ce alţi şase, printre care trei şoferi de taxi, puşi sub acuzare pentru complicitate, au scăpat de boxa acuzaţilor, primind însă amenzi administrative.

Prejudiciu mare: au furat aur şi obiecte vechi de colecţie

Conform anchetei procurorilor, Cristian Filip Calancea, în vârstă de 27 de ani, din Sadova, Elvis Bobi L., în vârstă de 17 ani, din Pojorâta şi Augustin Sztan, de 23 de ani, tot din Sadova, toţi de etnie romă, au comis în total zece spargeri de locuinţe.

Ei vizau casele unor oameni potenţi financiar, din Gura Humorului, Câmpulung şi Vama, care au case de vacanţe ce nu erau locuite tot timpul, sustrăgând bijuterii din aur, bunuri electronice şi electrocasnice, dar şi mai multe obiecte vechi de colecţie. Prejudiciul calculat nu este deloc de neglijat: 115.000 de lei, doar o parte din acesta fiind recuperat.

Rolul taximetriştilor

În luna martie a acestui an, au fost organizate percheziţii şi au fost ridicaţi pentru audieri mai mult de zece indivizi. Printre ei au fost reţinuţi pentru 24 de ore şi trei taximetrişti din Câmpulung Moldovenesc. Adi Florinel Rusu, în vârstă de 33 de ani, Iulian Liviu Poliec, în vârstă de 43 de ani, şi Constantin Latiş, de 49 de ani. În prima fază a anchetei, celor trei şoferi de taxi li s-au ridicat maşinile, iar timp de 30 de zile au avut interdicţie de a profesa.

Conform procurorilor, „cei trei, în calitate de taximetrişti, i-au transportat pe cei trei inculpaţi succesiv, înspre perimetrul infracţional şi dinspre perimetrul infracţional, ajutându-i la transportarea bunurilor sustrase. Nu s-a putut stabili că au cunoscut încă din faza actelor pregătitoare sau din faza derulării infracţiunii faptul că cei trei autori săvârşesc o faptă prevăzută de legea penală, dar în momentul în care i-au luat de la locul faptei, iar inculpaţii aveau asupra lor bunurile furate, au acceptat să-i ajute pe autori”.

Susţin că nu ştiau cu ce se ocupă romii pe care îi transportau

Cercetaţi iniţial pentru complicitate la furt calificat, în cele din urmă faţă de cei trei s-a început urmărirea penală pentru infracţiunea de tăinuire.

Pe parcursul anchetei, cei trei au susţinut că habar nu aveau că îi duc pe indivizi la furat şi nu i-au întrebat şi nu i-a interesat de unde veneau cu respectivele bunuri.

În cele din urmă, procurorii au decis că nu se impune trimiterea în judecată, fiind suficientă aplicarea unui amenzi administrative de câte 1.000 de lei, pentru fiecare dintre ei.

În acelaşi dosar, alţi trei indivizi cercetaţi pentru tăinuire au încasat şi ei amenzi de câte 1.000 de lei fiecare. Este vorba de Suraj Lăcătuş, din Pojorâta, Bogdan Croitoru, din Gura Humorului, şi Adrian Murariu, din municipiul Câmpulung Moldovenesc.

www.monitorulsv.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.