Trei vasluieni au rămas fără mașini după ce au fost vizitați de polițiști

CAPTURĂ… Acestea sunt două dintre mașinile indisponibilizate în weekend, de polițiștii vasluieni, existând suspiciunea că sunt furate.

CONFISCATE… Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul IPJ Vaslui au identificat, pe raza localităților Ivănești, Perieni și Vaslui, trei mașini care figurau furate în străinătate. Toate autovehiculele au fost ridicate și indisponibilizate de oamenii legii, iar proprietarii lor s-au ales cu dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăinuire.

Primul autovehicul a fost confiscat în data de 13 martie, în localitatea Coșești, comuna Ivănești, când polițiștii au depistat o autoutilitară înmatriculată provizoriu în județul Vaslui, aflată în posesia unui bărbat, în vârstă de 39 de ani, din aceeași localitate. “Existând suspiciuni cu privire la situația juridică a autovehiculului în cauză, au fost efectuate verificări, ocazie cu care au constatat că autoutilitara figurează în bazele de date internaționale, ca fiind furată din Suedia, din septembrie 2020. Autoutilitara a fost ridicată și indisponibilizată, în vederea clarificării situației juridice. În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăinuire, cercetările fiind efectuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui” a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Mașină furată în Marea Britanie, pe străzile Vasluiului

O zi mai târziu, în data de 14 martie, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Vaslui aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu în municipiul Vaslui au depistat un alt autoturism, aflat în posesia unui bărbat, în vârstă de 40 de ani, din municipiul reședință de județ. Pentru că și asupra acestei mașini existau suspiciuni cu privire la situația juridică, au fost efectuate verificări, ocazie cu care au constatat că autovehiculul figurează în bazele de date internaționale, ca fiind furat din Marea Britanie, din octombrie 2020. “Autoturismul a fost ridicat și indisponibilizat, în vederea clarificării situației juridice. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăinuire, cercetările fiind efectuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui”, a precizat reprezentantul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui.

Razie cu rezultate și la Perieni

În aceeași zi de 14 martie, polițiștii din cadrul aceluiași Serviciu de Investigații Criminale Vaslui au depistat un autoturism la Perieni, aflat în posesia unui bărbat, în vârstă de 38 de ani, din municipiul Bârlad. Și în acest caz au fost efectuate verificări, ocazie cu care au constatat că autovehiculul figurează în bazele de date internaționale, ca fiind furat din Marea Britanie, din ianuarie 2020. A fost al treilea autoturism pe care oamenii legii l-au ridicat și indisponibilizat în decurs de doar două zile, în vederea clarificării situației juridice. Și ca și în cazul celorlalți proprietari de mașini furate, și bârlădeanului i-a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăinuire.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ