spot_imgspot_img
20.6 C
Vaslui
02-oct.-2023

Trenul Galati – Cluj Napoca a plecat din gara Vaslui cu o întârziere de 150 de minute

- Advertisement -

ÎN ASTEPTARE… Un incendiu izbucnit, joi dimineata, la locomotiva electricã a trenului Galati-Cluj Napoca, care stationa în gara Vaslui, i-a pus în gardã pe pompierii vasluieni. La caz au fost alocate trei  autospeciale si echipaje specializate pentru stingerea incendiului. Pentru a nu pune cãlãtorii în pericol, locomotiva a fost decuplatã de la vagoane si trasã la o distantã de sigurantã de aproximativ 80 metri fatã de acestea. Din fericire nu au fost persoane rãnite. Chinul cãlãtorilor a început dupã ce pompierii au stins incendiul si au plecat, acestia fiind nevoiti sã astepte peste 2 ore ca locomotiva sã fie înlocuitã.

Reprezentantii ISU Vaslui au stabilit cauza probabilã a izbucnirii incendiului. „Detsaamentul de pompieri Vaslui a intervenit cu trei autospeciale si echipaje specializate pentru stingerea unui incendiu izbucnit în interiorul unei locomotive stationate în gara CFR Vaslui (tren IR 1830). Degajarea de fum din interiorul locomotivei a fost sesizatã de un subofiter din cadrul ISU Vaslui, acesta însotind un grup de refugiati ucraineni aflati în gara CFR Vaslui. Locomotiva a fost decuplatã de la vagoane si trasã la o distantã de sigurantã de aproximativ 80 metri fatã de acestea. Pompierii militari au intervenit prompt, interventia fiind finalizatã dupã aproximativ 15 minute. Nici unul dintre cei 70 cãlãtori aflati în tren nu a fost rãnit, nu a fost intoxicat si nici nu a suferit atac de panicã. Cauza probabilã de izbucnire a incendiului a fost un cablu electric deteriorat în urma exploatãrii”, a precizat Marius Stanciu, reprezentantul ISU Vaslui.

Spaimã în timpul incendiului, chin dupã

Dupã ce incendiul a fost stins, cãlãtorii au fost nevoiti sã astepte mai bine de douã ore ca locomotiva sã fie înlocuitã. Potrivit unui comunicat al companiei CFR Cãlãtori, trenul IR 1830 a plecat din statia Vaslui cu o întârziere de 150 minute. „Astãzi (n.r. ieri), 14 iulie 2022, în jurul orei 9:50, în statia Vaslui, s-a produs o degajare de fum la locomotiva trenului IR 1830 care circulã pe ruta Galati – Cluj Napoca. Conform procedurilor aferente unor asemenea situatii, înainte de a interveni cu mijloacele din dotare, mecanicul trenului a avizat serviciul 112, o echipã de interventie deplasându-se la fata locului pentru limitarea efectelor degajãrii de fum”, au sustinut reprezentantii companiei. Conform sursei citate, siguranta si securitatea pasagerilor si a personalului propriu nu au fost puse în pericol. „Trenul a plecat cu o întârziere de 150 de minute cu o locomotivã de ajutor. Cauzele care au generat degajarea de fum vor fi stabilite de o comisie de cercetare constituitã în acest scop”, se mai precizeazã în comunicat.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.