Trenul Radical cu 1.120 de tone de ciment, dă startul noului sezon de construcții în Vaslui (FOTO, VIDEO)

TRANSPORT SPECIAL… În plină pandemie, vin și veștile bune pentru vasluieni. În județ, economia pare să se dezmorțească, încet, încet și prima piață care reacționează este cea a materialelor de construcții. Prima garnitură de tren, formată din 25 de vagoane, cu ciment pentru construcții și amenajări, a ajuns în Gara Vaslui, pentru firma Radical Grup. Ionel Sandu, managerul celui mai mare jucător din județ pe piața materialelor de construcții, spune că nu ar fi comandat această cantitate record de ciment, dacă nu ar fi existat o cerere reală în piață. 1.120 de tone de ciment, de cea mai bună calitate este oferta cu care Radical Grup vrea să dea startul în construcții, în noul sezon al acestui an. Și, atenție, prețurile pentru sacii de ciment  de la Holcim Câmpulung, Structo Plus de 20 de kg sau Tenco, tot de 20 de kg, vor fi cele mai bune din tot județul!

Lucian TIMOFTICIUC

În gara Vaslui a ajuns o garnitură de tren cu 25 de vagoane pline cu ciment de la Câmpulung, judetul Argeș. Astăzi, într-un județ în care economia este la pământ și firmele private de abia respiră, venirea acestui transport devine un eveniment. Și ceferiștii din stația Vaslui erau entuziaști și cu mândrie manevrau vagoanele pe liniile secundare, pregătindu-le pentru descărcare, amintindu-și de vremurile de acum 30 de ani, când în Vaslui, zeci de garnituri veneau sau plecau încărcate fie cu cereale, produse alimentare spre fostul URSS, fie cu produse industriale de la fostele fabrici, Moldosin, Izolatoarea, AMC sau Mecanica. Acest transport a venit pentru firma Radical Grup, unul dintre cei mai mari distribuitori de materiale de construcții din județ. În total, au ajuns la Vaslui 56.000 de saci de ciment, de 20 de kg, marca Holcim, așezați pe 700 de paleți. “În gara Vaslui, au ajuns pentru noi (n.r. Radical Grup), de la Câmpulung, 25 de vagoane cu două sortimente de ciment din gama inovatoare a lui Holcim, Structo Plus la sac de 20 de kg și Tenco, tot la 20 de kg. Poate o să vă mire ce vă spun, dar să știți că nu este o cantitate atât de mare, când la Vaslui este cerere foarte mare. Lucrurile au început să se dezmorțească, lumea a prins curaj și au început să construiască, față de anul trecut, de exemplu, când pe vremea aceasta era stare de urgență. Și vorbim aici de privat, nu de lucrările mari plătite de la buget. O parte din cereri vin și de la cei din străinatate care vor să-și construiască case în locul unde s-au născut și din acest motiv noi am dezvoltat pentru ei platforma de vânzări on-line, eradical.ro. Am decis să aducem pe CFR cimentul de la Câmpulung, special pentru a scădea costurile pe transport, și astfel să oferim clienților noștri cel mai bun preț din piață, la cel mai calitativ ciment care se produce în România. Vorbim de gama inovatoare de la Holcim, cel mai mare producător din lume, care deține peste 400 de fabrici pe tot globul”, a spus Ionel Sandu, managerul companiei Radical Grup.

Cantitatea record de ciment adusă în Gara Vaslui, descărcată într-o singură zi

Agitație mare pe linia ferată secundară de lângă depozitele Radical de la Gară. Rând pe rând, câte cinci vagoane erau aduse pe această linie și descărcate în timp record. Ca niște albinuțe, motostivuitoarele de la Radical descărcau cei 56.000 de saci de ciment din vagoane, cu o viteză uluitoare. Cristina, șefa de depozit de la Radical și cea care a organizat descărcarea, este foarte mulțumită de ritmul cu care muncitorii descărcau vagoanele. Aceasta ne-a spus că speră să termine într-o zi această operațiune, fiindcă “se bazează pe motostivuituriști care sunt foarte harnici și pricepuți. “Acest ciment va avea cel mai bun preț de pe piața Vasluiului. Îl recomand cu toată responsabilitatea tuturor celor care construiesc. Noi îl folosim și la stația noastră de betoane. Practic, la acest moment este cel mai calitativ ciment și, așa cum v-am spus noi, o să-l avem la cel mai bun preț. Suntem foarte mulțumiți de acest produs și îl recomandăm cu toată încrederea. Până acum nu avem nicio reclamație de la meseriașii care-l folosesc” a spus șefa de depozit.
5 COMENTARII

  1. Redcon Unu aduce 700 de paleti de ciment Romcim in doua zile, cu cele 10 camioane. Oricum ei sunt numarul 1 județ, dupa toate statisticile. Mai bine dam salarii la vasluieni , decat sa căram cu trenul.

  2. Cică se relansează construcțiile 🤣 din cauza pandemiei oamenii și-au pierdut serviciile, sunt plini de datorii, totul s-a scumpit, de unde bani sa mai construiești ceva?!

  3. ce zimbete pe fata oamenilor ca si au adus aminte de Ceausescu oare se intoarce roata ???? asa peste ani o sa se bucure si tiganii de reprezentantii lor …

  4. Timo, se vede ca te-ai plafonat! Nu mai ai treaba la Antibiotice, de ai luat iar penitza in mana?
    Mai bine las-o jos, esti stingher cu ea in mana.
    In fine, ce aberatie de articol este acesta? Poze dintr-o gara, cu un macaz si un stivuitor. Halal! Meritati sa fiti dati toti afara pentru asemenea materiale de presa!

LĂSAȚI UN MESAJ