spot_img
spot_imgspot_img
15.3 C
Vaslui
18-mai-2024

Tribunalul București va stabili dacă Buzatu va lua sau nu pensie specială

- Advertisement -
ÎN AȘTEPTARE… Luna viitoare, Dumitru Buzatu va ajunge și în fața magistraților Tribunalului București cu dosarul pensiei speciale.

PROCES… Declinul fostului șef al județului Vaslui, Dumitru Buzatu, pare de neoprit. După încercările nereușite de a scăpa de arestul preventiv sau de strămutarea dosarului său penal la Tribunalul Iași, Buzatu primește o nouă lovitură. Și asta după ce cererea sa legată de pensia specială, ca urmare a perioadei în care a reprezentat județul în Camera Deputaților, este respinsă de către magistrații vasluieni. Mai exact, Tribunalul Vaslui își declină competența către instanțele din Capitală. Odată ajuns în Capitală, dosarul a primit și primul termen în care va ajunge pe masa magistraților. Astfel, spre finalul lunii iunie, Dumitru Buzatu își va putea pleda cauza în fața judecătorilor Tribunalului București.

Pentru Dumitru Buzatu, luna iunie se va arăta una plină de evenimente. După ce la începutul lunii va afla rezultatul alegerilor și cine îi este înlocuitor la șefia județului, acesta va mai avea de trecut câteva hopuri. Pe lângă verificarea măsurii privative de libertate (arestul la domiciliu – n.r), Buzatu va trebui să se prezinte și în fața magistraților Tribunalului Vaslui, instanță ce va judeca cererea lui privind acordarea pensiei speciale. Instanța din Capitală a fixat primul termen pe 20 iunie, după ce Tribunalul Vaslui și-a declinat competența. Reamintim faptul că, în urmă cu mai bine de un an, Dumitru Buzatu se adresa instanței de judecată pentru a beneficia de pensia specială, urmare a perioadei petrecute în Camera Deputaților. Și asta după ce, pentru o perioadă, fostul șef al județului rămăsese fără acest venit lunar. Chemat la bară, ca pârât, a fost secretarul general al Camerei Deputaților și Parlamentul României – Camera Deputaților. După mai bine de un an de la debutul procesului, magistrații Tribunalului Vaslui răspund fostului șef al județului și îi transmit că cei care vor soluționa cauza vor fi judecătorii Tribunalului București. “Admite excepția de necompetență teritorială, invocată prin întâmpinare. Declină competența de soluționare a cererii formulate de către reclamantul Buzatu Dumitru în contradictoriu cu pârîții Parlamentul României – Camera Deputaților și Secretarul general al Camerei Deputaților, cu sediul în București, str. Izvor nr. 2-4, sector 5, în favoarea Tribunalului București – Secția a VIII-a Conflicte de muncă și asigurări sociale. Fără cale de atac. Pronunțată prin punerea soluției la dispoziția părților de către grefa instanței astăzi, 14 martie 2024”, se arată în decizia judecătorilor vasluieni.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

5 COMENTARII

  1. Acest hot notoriu ,vrea și pensie de la parlament,plătită de noi toți.!!!
    Câtă lipsa de bun simt,câtă mizerie și aroganta afișată de acest hot,ce a furat din sărăcia celor mulți.

  2. Ne meritam soarta daca ajunge si asta sa primeasca pensie speciala. Sau poate ma plimb cu masina pe langa casa lui si se produce vreun accident nefericit ca sa nu mai aiba cand sa ii cheltuie.

  3. Katerinka proletara sa dai unui spagar…. pensie de japkar…. restul nu contează.. clasa muncitoare …. nu îl mai simpatizeaza…. pe spagaru …..

  4. Sa ne ferească Dumnezeu de hoți , parsivi și mincinoși care primesc pensie specială de pe umerii cetățenilor care muncesc cinstit .Pentru ce sa primească aceasta boarfa de hot care a trăit doar furând?
    De ce in Romania este așa discriminare între cetățeni???Unii nu au de o pâine ,cumpără pe datorie iar alții arunca cu bani peste tot în cele mai luxoase locații și sunt putrezi de bogați furând de la statul român.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.