spot_img
spot_imgspot_img
19.7 C
Vaslui
30-mai-2024

Tribunalul Constanța a decis: criminala Alinei Ciobanu, condamnată la 15 ani de închisoare. Avocatul Cuculis: “instanța s-a orientat către un minim de pedeapsă”

- Advertisement -

DECIZIE… Tribunalul Constanța s-a pronunțat astăzi în dosarul crimei de la Mangalia. Loredana Atănăsoaie a fost condamnată la 12 ani și șase luni de închisoare pentru că a omorât-o pe prietena ei, Alina Ciobanu. La această pedeapsă s-au mai adăugat câțiva ani pentru celelalte infracțiuni comise: un an şi șase luni pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat (n.r. a furat 2000 lei de pe cardul Alinei Ciobanu), trei ani pentru săvârşirea infracţiunii de efectuare de operaţiuni financiare în mod fraudulos (n.r. a folosit cardul prietenei sale) și nouă luni pentru săvârşirea infracţiunii de acces ilegal la un sistem informatic (n.r. a vorbit cu iubitul Alinei de pe telefonul acesteia).

Instanța a hotărât să contopească pedepsele enumerate mai sus, astfel că Loredana Atănăsoaie a fost condamnată la 15 ani și trei luni de închisoare. “Contopeşte pedepsele din prezenta cauză şi aplică inculpatei pedeapsa cea mai grea a închisorii de 12 ani şi șase luni la care adaugă o treime din totalul celorlalte, urmând ca inculpatei să-i fie aplicată în final pedeapsa rezultantă a închisorii de 15 ani şi trei luni”, se arată în hotărârea Tribunalului Constanța.

75.000 euro daune morale pentru mama Alinei Ciobanu

Potrivit hotărârii Tribunalului Constanța, Loredana Atănăsoaie va trebui să plătească mamei Alinei Ciobanu daune morale în valoare de 75.000 euro: “Admite în parte acţiunea civilă formulată de partea civilă Anăcuţă Paulina (n.r. mama Alinei Ciobanu) şi obligă pe inculpata Atănăsoaie Loredana Ionela la plata către aceasta a sumei de 75.000 de euro (în echivalentul în lei la cursul oficial al B.N.R. la data plății) cu titlu de daune morale”. De asemenea, potrivit documentului, Loredana Atănăsoaie a fost obligată la plata către stat a sumei de 3.000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare. Hotărârea nu este definitivă, ea putând fi atacată în termen de zece zile de la comunicare.

Avocatul Adrian Cuculis: „instanța s-a orientat către un minim de pedeapsă”

Avocatul Adrian Cuculis a transmis că urmează ca familia să se decidă dacă va rămâne la decizia dată de Tribunalul Constanța sau va depune apel. “În principal din câte observ, instanța s-a orientat către un minim de pedeapsă și nu către un maxim de pedeapsă. În funcție de dorințele familiei urmează să depunem apel sau din contră să rămânem la soluția aceasta”, a declarat avocatul Adrian Cuculis, unul dintre reprezentanții familiei Alinei Ciobanu.

 

 

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.