spot_img
29 C
Vaslui
18-iun.-2024
spot_img

Trifan a dat-o-n bară de 1 Iunie. A vrut să “pozeze” în ipostaza de copil al lui Buzatu, într-un eveniment cu 2.700 de copii

- Advertisement -

GAFĂ… Ziua de 1 Iunie a picat in mijlocul campaniei electorale și, cum era firesc, niciun politician nu a ratat momentul. Au transmis fiecare, cum au putut, mesaje copiiilor, dar cu bătaie către părinți. Omul lui Buzatu, candidatul PSD de la Consiliul Județean Vaslui, Ciprian Trifan a ales să glorifice această zi prin versuri. Acesta și-a început urarea folosindu-se de câteva catrene ale lui Tudor Arghezi: “Fă-te, suflete, copil/ Și strecoară-te tiptil/ Prin porumb cu moț și ciucuri,/ Ca să poți să te mai bucuri”. Până aici totul este în regulă, poezia postată pe contul său de Facebook chiar a fost aleasă inspirat, dar oare chiar mai era nevoie să se urce și pe scena din curtea Episcopiei Huși ca să-l vadă cei peste 2.700 de copii adunați la sărbătoarea “Dăruind cu bucurie”? Să spunem că a  primit invitație, că episcopul l-a invitat pe scenă, din bun simț, dar ca politician faci un pas în spate: copiii cu bucuriile lor, votanții cu dilemele lor. Nu știm dacă copiii au înțeles ce căuta acel nene pe scenă, dar sigur unii l-au  perceput ca pe Spânul din poveștile lui Creangă.

Trifan vs. Ionel Sandu sau tupeu vs. respect

Probabil Trifan a luat ad litteram versurile lui Arghezi și când i-a poruncit sufletului său să redevină copil de 1 Iunie, acesta subtil s-a furișat sub reverenda episcopului, ca peste 9 zile să poată să se bucure. Lumea mai înțelege când un  președinte de CJ urcă pe scenă la nu știu ce festival, că e prezent la toate manifestările, însă ar trebui măcar copiii feriți de această meteahnă a unor indivizi ajunși indirect politicieni. Trifan a fost și la Olimpiada Națională de Matematică de acum câteva săptămâni, tot pe scenă, premiind olimpicii. Nu vrem să-l întrebăm când și-a luat Bac-ul, ca să vedem dacă ar fi normal să facă acest lucru, dar oare nu e prea mult? La acel eveniment, CJ Vaslui, ce-i drept, a alocat o sponsorizare de peste 100.000 de lei, dar nici așa Trifan nu avea acest drept să stea țonțoroi printre olimpici. Dacă și-ar fi donat salariul pe un an acestui eveniment, atunci da, dar când dai din banii județului, nu prea ai acoperire. Dintre politicienii vasluieni, singurul care avea dreptul să fie invitat la acel eveniment era Ionel Sandu. Vreme de doi ani acesta a susținut proiectele Societății de Științe Matematice din România din banii săi, organizând acele costisitoare tabere de pregătire pentru olimpici, unde a fost unicul sponsor. Dar a stat deoparte la Olimpiada de Matematică, nici măcar nu a dorit să fie sponsorul acestui eveniment deși putea, tocmai că începuse campania electorală și nu vroia să pângărească acest eveniment unic pentru județul Vaslui. Revenind la Trifan, i-am putea găsi o explicație pentru gestul său de a-i plictisi pe copii chiar de ziua lor, în curtea Episcopiei. Fiind „copilul” lui Buzatu, la fel ca deputatul Popica, a simțit nevoia să se alinte un pic.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

6 COMENTARII

  1. Porcovanului ăsta de Trifan i s-a urcat repede și tare la cap.
    Dacă l-a slujit 30 de ani pe Buzatu… poate să nu-i sufle-n boașe ?
    Să vă ferească cel de sus că popa cel mare vrea, vrea, vrea, să ajungă ăsta președinte…?!

  2. Dacă erau invitați doctorașul, Cretulescu si compania scriați cel puțin 10 pagini despre cât sunt ei de fantastici doar pentru faptul ca au fost invitați. Apoi mai scriați încă 10 pagini în care manipulați cetățenii despre cât de gospodari sunt ei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.