18.2 C
Vaslui
03-oct.-2022

Trifan, în conducerea Consiliului Judetean?

- Advertisement -

SEFUL PLASTILINÃ

LA CIOLAN Ciprian Trifan, secretarul general al PSD, are toate sansele sã prindã un post de conducere în Consiliul Judetean, institutie la care viseazã de la începutul campaniei electorale. Dumitru Buzatu, presedintele Consiliului Judetean, a trecut pe ordinea de zi a primei sedinte de CJ si un punct interesant, despre înfiintarea unui post de administrator public. Este vorba despre un post cu totul special, care înseamnã cã administratorul va avea pe mânã resursele Consiliului Judetean si va tãia si spânzura prin institutie. Dacã acest post va ajunge la Trifan, ar fi o primã mare victorie pentru tinerii social-democrati, cei care l-au înfruntat vinerea trecutã pe Vasile Mihalachi, atunci când au cerut ca Trifan sã fie numit pe postul de vicepresedinte al CJ. Tinerii din PSD Vaslui au fost înfrânti la vot, dar acum au sansa sã se rãzbune.

Dupã alegeri, tinerii social-democrati vasluieni au fãcut presiuni la vârful partidului pentru ca, în locul lui Mihalachi, la conducerea Consiliului Judetean sã vinã unul dintre liderii din noua generatie, Ciprian Trifan, fostul presedinte al TSD si actual secretar general al organizatiei judetene. Tinerii pesedisti au bãtut cu pumnul în masã, sãptãmâna trecutã, anuntând cu miscãri de protest interne. Scandalul a luat amploare vinerea trecutã, când s-a scos la vot în partid postul de vicepresedinte al Consiliului Judetean. Dupã o sedintã furtunoasã, care a durat mai bine de trei ore, majoritatea pesedistilor au considerat cã Mihalachi poate rãmâne în continuare vicepresedinte, în timp ce Trifan a fost învins la modul categoric. Scorul a spus totul: 70 la 20 în favoarea lui Mihalachi, care a primit credit pentru un nou mandat. Însã, Buzatu si-a dat seama cã are o mare problemã în partid, asa cã a decis sã-i dea satisfactie si lui Trifan.

Administratorul CJ Vaslui va avea multã putere

La ordinul presedintelui CJ Vaslui, s-a decis înfiintarea unui post de administrator public la nivelul Consiliului Judetean Vaslui, post care ar putea fi dat lui Ciprian Trifan, actualul secretar general al PSD. „Înfiintarea functiei de administrator public va conduce la o altã abordare a dezvoltãrii durabile economico-sociale a judetului, precum si la realizarea unui management strategic în administratie. Un management unitar va permite luarea deciziilor si punerea lor în aplicare într-un timp mai scurt si cu efecte benefice pentru întreg

judetul. Propun înfiintarea functiei de administrator public la nivelul Consiliului judetean Vaslui cu încadrarea în limita numãrului maxim de posturi pentru anul 2012, determinat conform prevederilor din anexa la OUG nr. 63/2010 pentru modificarea si completarea Legii nr. 273/2006 privind finantele publice locale, precum si pentru stabilirea unor mãsuri financiare, în functie de numãrul de 449.401 locuitori ai judetului la data de 31.12.2011 si în raport cu valoarea proiectelor contractate si aflate în implementare din fonduri externe nerambursabile pre/post aderare. Numãrul maxim de posturi aferent Consiliului judetean Vaslui de 495 posturi, care este mai mare decât cel existent în structurile organizatorice actuale ale aparatului de specialitate al Consiliului judetean Vaslui si al institutiilor publice aflate în subordine care fac obiectul încadrãrii în numãrul de posturi normat, de 468”, explicã Dumitru Buzatu. În viziunea sa, „administratorul public poate îndeplini, în baza unui contract de management, încheiat cu presedintele Consiliului Judetean, atributii de coordonare a aparatului de specialitate sau a serviciilor publice de interes judetean. De asemenea, presedintele Consiliului Judetean poate delega cãtre administratorul public, în conditiile legii, calitatea de ordonator principal de credite. Principala responsabilitate va consta în intensificarea, crearea si folosirea tuturor oportunitãtilor la nivelul judetului, în scopul eficientizãrii maxime a folosirii surselor si diminuarea costurilor”. Asta va însemna cã Trifan, dacã va fi desemnat pe acest post, va avea cu mult mai multã putere fatã de cei doi vicepresedinti.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

8 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.