spot_imgspot_img
5.4 C
Vaslui
27-feb.-2024

TRILOGIA HIZO

- Advertisement -

ASTEPTÃRI… Viorel Hizo se aflã la cel de-al treilea mandat pe banca tehnicã a “galben-verzilor”. Dacã în primul mandat la Vaslui, Hizo reusea, din postura de salvator, sã claseze echipa pe un nesperat loc opt, a doua experientã a “Dulãului” nu s-a încheiat tocmai bine pentru antrenor. Acesta a plecat din Moldova cu scandal, lãsând în urmã o echipã în degringoladã.

Acum, Hizo este din nou chemat pentru a prelua frâiele unei formatii ce pare sã nu se regãseascã dupã întreg circul ce s-a creat si a fost alimentat de fostul antrenor, Lopez Caro. Finantatorul Adrian Porumboiu asteaptã ca experimentatul tehnician sã readucã echipa pe linie de plutire, si în cel mai scurt timp FC Vaslui sã revinã în lupta pentru sefia clasamentului. Hizo va avea la dispozitie un lot mult mai valoros decât cele pe care le-a antrenat în trecut, astfel cã, dacã rezultatele vor întârzia sã aparã atunci cu sigurantã contractul de interimar va fi rupt. Presiunea este cu atât mai ridicatã cu cât toti ochii sunt acum îndreptati spre FC Vaslui, echipã care este asteptatã sã se dezlãntuie dupã plecarea lui Lopez Caro. Desi fostul antrenor a adus la echipã mai multi jucãtori, ale cãror evolutii au fost contestate vehement de cãtre microbisti si de cãtre conducerea clubului, “Dulãul” a precizat cã nu va renunta la niciunul dintre acestia. Doar cã, odatã cu instalarea lui Hizo, jucãtori marginalizati, precum Burdujan, Neagu, Costin, Cânu sau Bãlace, vor avea mai multe sanse de a prinde un loc în prima echipã.

2006-2007: Salvatorul

Prima experientã a lui Hizo la Vaslui a început în septembrie 2006. Atunci, “Dulãul” venea în postura de salvator dupã ce echipa se afla într-un picaj cu Multescu la cârmã. A preluat echipa într-un moment dificil, dupã nouã etape FC Vaslui ocupând pozitia a 17a cu doar 5 puncte. A debutat, la fel cum urmeazã sã redebuteze, tot într-un meci contra CFR Cluj. Socul la echipã avea sã se simtã imediat, si chiar dacã multi nu dãdeau nicio sansã de scãpare “galben-verzilor”, prin muncã si disciplinã Hizo avea sã reuseascã sã îsi aducã elevii pe linia de plutire. A scos în primul meci un 2-2 în deplasare la CFR, iar din urmãtoarele sapte partide a câstigat sase. Echipa îsi revenea si crestea de la meci la meci, dar treptat îsi pierdea constanta. Cu toate acestea la finalul sezonului FC Vaslui avea sã ocupe un nesperat loc opt în clasament. Jocul echipei nu era cel mai spectaculos, dar era construit în jurul unor fotbalisti inventati de Hizo. În acel prim sezon al “Dulãului” la Vaslui, au explodat tinere sperante precum Panait, Buhãescu sau Andronic. Altii jucãtori care deja acumalase ceva experientã competitionalã au pus si ei umãrul la acest succes. Marius Croitoru a fost pus playmaker, în timp ce vârful de lance Viorel Frunzã avea sã facã un sfârsit de tur perfect, moldoveanul înscriind în acea editie de campionat zece goluri. Hizo a stat pe banca tehnicã 25 de meciuri, timp în care echipa sa a câstigat de 12 ori, a fost învinsã de doar 4 ori, alte nouã partide încheindu-se la egalitate. Golaverajul “galben-verzilor” în era Hizo a fost de 34 – 26. A plecat dupã finalul campionatului lãsându-i locul pe bancã lui Dorinel Munteanu.

2008-2009: Deziluzia

Cel de-al doilea descãlecat a lui Hizo în Moldova avea sã aibã loc în vara lui 2008. Atunci “Dulãul” nu mai venea la Vaslui din postura de salvator, ci era instalat la începutul sezonului, Adrian Porumboiu având asteptãri mari de la acea editie. Avea acum la dispozitie un lot mult mai solid si mai valoros din care fãceau partea fotbalisti precum N’Doye, Aliutã sau Marko Ljubinkovic. A început la fel de promitãtor reusind sã câstige Cupa Uefa Intertoto, performantã gratie cãreia FC Vaslui si-a asigurat prezenta în preliminariile Cupei Uefa (n.r Europa League). Si în campionat treburile pãreau sã meargã strunã, mai ales cã Hizo debutase cu trei victorii consecutive, din care una în fata Stelei. Cosmarul începea în etapa a saptea cu înfrângerea de pe teren propriu în fata echipei Dinamo Bucuresti. Urma o serie de sapte partide fãrã victorie, la capãtul cãrora Hizo avea sã fie demis si înlocuit cu Viorel Moldovan, tehnician care avea sã readucã entuziasmul în lotul “galben-verzilor”. Egalul de pe teren teren propriu, 2-2 cu Gaz Metan Medias, avea sã fie picãtura care a umplut paharul. Doar 13 etape a durat cea de-a doua aventurã a lui Hizo, în acest interval elevii “Dulãului” câstigând cinci partide, pierzând sase, alte douã terminându-se nedecis. Golaverajul înregistrat a fost unul negativ 11-13, FC Vaslui fiind “abandonatã” pe pozitia a 11a în clasament, cu doar 17 puncte dupã 13 etape. De retin cã în acel mandat, Hizo a reusit sã îi tinã în frâu pe rebelii Aliutã, Burdujan sau N’Doye. Tot sub comanda lui, Marko si Mike începeau sã iasã în evidentã prin evolutii din ce în ce mai consistente.

“Stranierii” în pericol?

În cele douã mandate, Viorel Hizo a demonstrat cã este un antrenor care pune mare pret pe pregãtirea fizicã si pe disciplina jucãtorilor. Chiar dacã a avut pe mânã jucãtori cu un comportament dificil, sau fotbalisti cu o viatã extrasportivã pronuntatã, Hizo a reusit sã îi tinã în frâu pe toti. De fapt, asta e si cea mai mare calitate a sa. Acum, la Vaslui, “Dulãul” se va reîntâlni cu o parte din vechii sãi elevi, printre care Neagu, Gheorghiu, Hãisan sau Temwanjera. Se stie faptul cã Hizo insistã cu fotbalisti români, asa cã unii jucãtori ignorati pânã acum de Caro, au sanse mari sã reintre în planurile de viitor ale echipei. Printre cei vizati pentru a evolua mai mult sunt Burdujan, Costin, Neagu, Bãlace sau Cânu.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.