spot_imgspot_img
7.9 C
Vaslui
28-feb.-2024

Trimisã în judecatã, dupã ce si-a ucis nepoata în bãtaie

- Advertisement -

CRIMÃ S-a încheiat ancheta în cazul mortii bebelusului în vârstã de douã luni, din Bãcani. Bunica lui, o femeie de 37 de ani, a fost trimisã în judecatã pentru omor calificat si riscã ani grei de puscãrie. Anchetatorii au stabilit cã aceasta si-a lovit nepoata cu un lemn în cap, pe motiv cã plângea prea mult. Initial, tânãra a dat vina pe fiul ei, bolnav psihic însã, în fata probelor, si-a recunoscut fapta.

Moartea violentã a unui sugar, din comuna Bãcani, de acum patru luni, a oripilat întreaga opinie publicã. Bebelusul a fost bãtut mãr chiar de cãtre bunica lui, sãtulã de tipetele acestuia. Zilele trecute, ancheta în acest caz s-a încheiat, iar femeia de 37 de ani a fost trimisã în judecatã pentru omor calificat. Constanta Lupu s-a mutat în Bãcani în urmã cu patru ani, împreunã cu sotul si cei patru copii. Una dintre fete a rãmas sã învete la Galati, unde era înscrisã la liceu si trebuia sã îsi termine studiile. Cel care aducea banii în casã era sotul femeii, care muncea cât e ziua de lungã prin sat, pentru a-si întretine familia. În decembrie anul trecut, adolescenta a venit acasã la pãrinti. Era însãrcinatã în luna a saptea. I-a reprosat cã nu i-a spus din timp, pentru cã ar fi putut merge la un medic sã întrerupã sarcina. Era însã, prea târziu, asa cã au stabilit sã-l creascã ei pe micut, pentru ca fata sã termine liceul. În februarie, a venit pe lume o fetitã sãnãtoasã si frumoasã. Bunicii au luat-o la Bãcani, în satul Bãltãteni, conform întelegerii.

Copilãrie chinuitã în casa bunicilor

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorul de caz, „dupã ce a adus-o acasã, inculpata a constatat cã este foarte stresatã de faptul cã trebuie sã creascã atât nepoata, cât si pe cei doi copii ce-i avea în grijã, astfel încât îsi pierdea rãbdarea atunci când nepoata ei plângea si o lovea ca sã tacã. Inculpata a fost singura care s-a ocupat de îngrijirea nepoatei sale, asa cum reiese din declaratiile ei si ale membrilor familiei. Cu câteva zile înainte de data comiterii faptei, pe acelasi fond, cã I.A. plângea, inculpata a lovit-o cu palmele peste corp, si-a înfipt unghiile în picioarele fetitei si a lovit-o peste fatã cu o tulpinã de porumb uscatã. Sotul inculpatei a plecat în jurul orelor 7 la muncã si a revenit acasã dupã ora 17.00. În tot acest timp, inculpata era în casã si trebuia sã aibã grijã de I.A. Cum fetita a început sã plângã iar, ea a luat o bucatã de lemn din curte si a lovit-o pe fetitã de douã ori în cap, cauzându-i decesul. Sotul inculpatei a intrat în casã la orele 20.00 si a observat cã I.A. nu scoate niciun sunet, însã nu a dat nicio importantã si s-a culcat. S-a trezit la orele 21.00 si atunci a observat iar cã nou-nãscutul nu scânceste, astfel cã i-a spus sotiei sale sã se ducã sã verifice ce are fetita”. Inculpata s-a dus la fetitã si i-a spus sotului ei doar cã <<e rece>>”, spune Alice Ruja. În acel moment, s-a apropiat de copil si bunicul ei. A observat cã pe fatã are mai multe zgârieturi, pe care le avea, de altfel, si cu trei zile în urmã si a crezut cã fata s-a zgâriat singurã cu unghiile. Leziunile proveneau însã de la coceanul de porumb cu care fusese bãtutã. Omul habar nu avea cã sotia lui o bate pe micutã, asa cã nu i-a trecut prin minte cã s-ar fi putut întâmpla ceva rãu. Femeia a schimbat copilul, pentru ca trupul micutei sã nu devinã rigid si s-a culcat. A doua zi, bunicul a anuntat decesul bebelusului.

Pusã în fata probelor, femeia a recunoscut

Conform Raportului de expertizã medico-legalã de autopsie, întocmit de Cabinetul Medico-Legal Bârlad, „moartea I.A. a fost violentã, ea s-a datorat comei cerebrale, consecinta unui traumatism cranio-cerebral acut închis, cu fracturi de calotã cranianã, hematoame subdurale, hemoragie meningiee. (…) Între traumatism si deces existã legãturã de cauzalitate directã. Copilul prezenta leziuni corporale multiple, de tipul excoriatiei, echimozei, tumefierii echimotice, unele imitând unghii, altele degetele, care au putut fi produse prin loviri multiple în timp, cu mijloace contondente (unghii, palme), (…)”. Constanta Lupu a declarat, initial, cã a lovit victima doar cu palmele peste cap, în ziua comiterii faptei, si cã a lovit-o cu un cocean de porumb, dar si cu palmele, cu câteva zile înainte. Pusã în fata probelor, tânãra de 37 de ani a recunoscut cã a lovit copila în cap cu o bucatã de lemn. A fost trimisã în judecatã pentru comiterea infractiunii de omor calificat. Riscã pânã la 25 de ani de puscãrie pentru fapta sa.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.