spot_img
16.5 C
Vaslui
29-mai-2023

Tripleta de aur de la clasa a VIII-a calificată la Olimpiada Națională de Matematică

spot_imgspot_img
- Advertisement -

BRAVO… Vești bune pentru județ. Vasluiul a mai primit încă șase locuri la Olimpiada Națională de Matematică, pe lângă cele opt revendicate în primă fază. Acest lucru se datorează punctajelor mari obținute de elevii vasluieni atât la gimnaziu, cât și la liceu. Anul acesta, municipiul Vasluiul va participa, în premieră, cu trei elevi la clasa a VIII-a: Mihnea Pascaru, Bogdan Mandrea și Mihnea Sandu. Mihnea Pascaru a obținut la etapa județeană unul dintre cele mai mari punctaje din țară, 27, 5, astfel că are șanse foarte mari să obțină o nouă medalie la etapa națională. Bogdan Mandrea (22 puncte) și Mihnea Sandu (20 puncte), chiar dacă s-au clasat pe locurile II și III la nivel județean, ei au obținut punctaje mai mari decât mulți elevi din țară. Astfel, în 2023, județul Vaslui va fi reprezentat la Olimpiada Națională de Matematică de un lot mare, format din 14 elevi, cum nu a mai avut de mulți ani. Competiția va avea loc în perioada 10-13/14 aprilie 2023, la Slobozia – pentru clasele V-VI, la Brașov – pentru clasele VII-VIII, și la Craiova – pentru clasele IX-XII. Pentru anul școlar 2023-2024, județul Vaslui se pregătește să fie gazda etapei naționale a acestei competiții pentru clasele V-VI.

Olimpiada Națională de Matematică – etapa județeană a avut loc la Școala Gimnazială “Ștefan cel Mare” – pentru gimnaziu și la Liceul Teoretic “Emil Racoviță” – pentru liceu. Potrivit inspectorului școlar de matematică, competiția a fost destul de strânsă. “Au participat cei mai buni elevi la matematică din județul Vaslui – 45 de copii la gimnaziu și 38 la liceu. Subiectele au avut un grad mediu spre dificil și au fost elaborate de SSMR la nivel național. Deși initial am avut opt elevi calificați, după redistribuirea locurilor la nivel national (în funcție de cele mai bune punctaje) județul Vaslui are un lot de 14 elevi. Acest fapt ne bucură enorm și scoate în evidență munca asiduă a elevilor și profesorilor acestora. S-au calificat la etapa națională elevi din toate zonele județului (Vaslui, Bârlad, Huși și Negrești). Felicităm încă o dată elevii, părinții, profesorii și le mulțumim organizatorilor”, a transmis inspectorul școlar de matematică, Daniel Cătălin Cărăușu.

Bogdan Mandrea, locul II la etapa județeană: “știam că am o șansă destul de mare să prind un loc la redistribuire”

Elevii care aveau șanse mari să prindă un loc la redistribuire au început să se pregătească pentru etapa națională înainte de a afla rezultatele finale. Este și cazul elevului Bogdan Mandrea de la Școala Gimnazială “Elena Cuza” Vaslui: “Mă bucur că m-am calificat, în sinea mea îmi doream să se întâmple asta, mai ales că eu am început să mă pregătesc imediat după aflarea rezultatelor inițiale. Mă clasasem pe locul II, cu un punctaj bun – 22 puncte, știam că am o șansă destul de mare să prind un loc la redistribuire, astfel că începusem să mă pregătesc alături de domnul profesor. Am emoții pentru ceea ce o să urmeze, dar încerc să le folosesc în sens constructiv. În același timp, sunt optimist și cred în propriile mele forțe, anul acesta sper să obțin un rezultat mai bun decât cel de anul trecut de la naționala de Matematică. Îmi place această disciplină foarte mult, dar sper ca la liceu să aprofundez mai mult și informatica. Oricum eu voi alege specializarea Matematică-Informatică la Liceul “Mihail Kogălniceanu” sau la Liceul “Emil Racoviță”, încă nu m-am decis”, a declarat Bogdan Mandrea.

Șase locuri suplimentare la redistribuire pentru județul Vaslui

La redistribuire, Vasluiul a mai primit șase locuri. Acestea au revenit următorilor elevi: Maria Bîrlădeanu (clasa a VI-a) și Yannis Munteanu (clasa a VII-a) de la Colegiul Național “Cuza Vodă” Huși, pregătiți de prof. Adrian Talașman, respectiv prof. Adeluța Baltag, Bogdan Mandrea (clasa a VIII-a) de la Școala Gimnazială “Elena Cuza” Vaslui (prof. Balan Doru), Mihnea Sandu (clasa a VIII-a) și Aida Afrasinei (clasa a XI-a) de la Liceul Teoretic “Mihail Kogălniceanu” Vaslui, pegătiți de prof. Gheorghe Flueraș, respectiv prof. Sergiu Romașcu, și Samer-Mihai Nechifor (clasa a XII-a) de la Colegiul Național „Gheorghe Roșca Codreanu” Bârlad (prof. Gabi Ghidoveanu). Aceștia se vor alătura elevilor calificați în prima etapă, ca fiind primii la nivelul clasei de studiu: clasa a V-a – Matei Cornea de la Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu” Husi (prof. Maria Mihăilă, Giorgian Mihăilă); clasa a VI-a – Tătaru Theodor de la Colegiul National „Cuza Vodă” Husi (prof. Adrian Talasman); clasa a VII-a – Emilian Cârnu de la Colegiul Național „Gheorghe Roșca Codreanu” Bârlad (prof. Elena Micu); clasa a VIII-a – Mihnea Pascaru de la Școala Gimnazială „Elena Cuza” Vaslui (prof. Doru Balan); clasa a IX-a – Ana-Irina Cioată de la Liceul Teoretic „Emil Racoviță” Vaslui (prof. Constantin Jitariu); clasa a X-a – Fabio Mihai Cojocea de la Liceul Tehnologic „Nicolae Iorga” Negrești (prof. Cotae Iuliana); clasa a XI-a – Octavian Radu de la Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu” Vaslui (prof. Sergiu Romascu); clasa a XII-a – Petrut-Rareș Gheorghieș de la Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu” Vaslui (prof. Gheorghe Flueraș).

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

3 COMENTARII

  1. Talasman, ti-ai aranjat toate locurile la nationala, este ? Partidul sa traiasca ! . da’ nu-ti vedem rezultatele acusica? Lingator ce esti… sa-ti stea in gat !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.