spot_img
23.3 C
Vaslui
21-iul.-2024
spot_img

Trofeul festivalului international „Mihaela Runceanu” a ajuns la Bârlad (FOTO, VIDEO)

- Advertisement -

PREMII IMPORTANTE… În perioada 14-15 iulie a.c., s-a desfãsurat la Buzãu, cea de-a IX-a editie a festivalului international „Mihaela Runceanu – Pentru voi, muguri noi”. La categoria de vârstã 15-16 ani, trofeul a fost adus la Bârlad de Amalia Bleoju, care a interpretat douã piese: „Nu mai cred” – compozitor Dragos Gheorghiu (mentorul si profesorul de canto al Amaliei) si piesa „Beautiful” la care a fost acompaniatã la pian de George Gheorghiu, fiul profesorului Dragos Gheorghiu.

La acest festival s-au calificat un numãr de 88 de participanti din toatã tara. Scopul acestei manifestãri artistice cu caracter competitiv îl constituie promovarea artei interpretative muzicale si descoperirea talentelor în rândul copiilor si tinerilor. Scoala de canto „Soul Music Art” din Bârlad, condusã de profesorul Dragos Gheorghiu din localitate, s-a calificat în concurs cu un numãr de 17 elevi talentati, care au obtinut premii importante si bine meritate. Concurentii au fost jurizati de profesionisti din lumea muzicii usoare românesti, printre care dorim sã amintit pe romanciera si textiera Carmen Aldea Vlad. Presedintele juriului a fost marele compozitor Dan Dimitriu. Interpretii de la categoria de vârstã 17-18 ani au fost acompaniati de band-ul domnului Dan Dimitriu.

Premiile obtinute de elevii Scolii de Canto „Soul music art” din Bârlad

La categoria de vârstã 15-16 ani, trofeul a fost obtinut de bârlãdeanca Amalia Bleoju, care a interpretat douã piese : „Nu mai cred” – compozitor Dragos Gheorghiu si piesa „Beautiful”, unde a fost acompaniatã la pian de George Gheorghiu. La categoria de vârstã 6-8 ani, trofeul a fost adus la Tecuci de Elisa Arion, care a interpretat piesa „Mireasa”.

Premiile 1 au fost obtinute de: Alexandra Damian-la categoria de vârstã 15-16 ani ,Tecuci ; Teodora Damian -la categoria de vârstã 9-11 ani ,Tecuci; Teodora Dumitriu – la categoria de vârstã 15-16 ani si Alessia Saulea – la categoria de vârstã 11-12 ani.

Premiile 2 au fost obtinute de: Alexia Alexandru – la categoria de vârstã 15-16 ani, Bârlad; Patricia Lungu – la categoria de vârstã 12-14 ani, Tecuci; Theodor Stroiu – la categoria de vârstã 12-14 ani, Podu-Turcului; Ștefania Ciobanu – la categoria de vârstã 12-14 ani, Tutova si Sofia Luca – la categoria de vârstã 6-8 ani, Bârlad.

Premiile 3 au fost obtinute de: Bianca Grigore – la categoria de vârstã 17-18 ani, Bârlad; Otilia Teletin – la categoria de vârstã 17-18 ani, Vaslui si Stefania Spânache – la categoria de vârstã 15-16 ani, Vaslui. Au mai primit si diplome de participare Narcisa Ciocan, Cosmina Penghis si Melissa Lazãr.

Urmeazã o varã plinã de festivaluri!

Pentru elevii scolii de canto „Soul Music Art” si pentru profesorul Dragos Gheorghiu va fi în continuare o Varã de Foc. Astfel, compozitorul si profesorul Dragos Gheorghiu va participa în perioada 18-20 august la Festivalul International „Volare” desfãsurat la Piatra Neamt cu 3 piese la sectiunea creatie, si anume: „Parcul de distractii”- interpret Bârdãnas Rebeca de 9 ani, din Vaslui; „Suflet pereche”- interpretatã de Robac Amalia de 8 ani, din Vaslui, si „Vraja mãrii” interpretã Mârzac Camelia de 11 ani, din Galati.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.