spot_imgspot_img
7.9 C
Vaslui
28-feb.-2024

Trotuare ca dupa bombardament

- Advertisement -

Santierele deschise in toate colturile orasului, care sint de mult un cosmar pentru soferi, au ajuns sa puna in mare dificultate si pietonii. Multe trotuare sint efectiv impracticabile din cauza santurilor. In multe cazuri, parinti cu copii mici sau elevi singuri trebuie sa mearga direct pe strada, printre masini, zona rezervata lor nemaiexistind practic. Culmea este atinsa pe aleea Sadoveanu din Copou. Aici se efectueaza lucrari simultan pe ambele trotuare, pietonii neavind nici o posibilitate de ocolire. Daca in unele locuri situatia era probabil de neevitat, in altele ea este agravata de lipsa de organizare a autoritatilor sau constructorului. Ce spune Primaria?

Trotuarele din municipiu s-au transformat in capcane pentru pietoni. Santierele demarate de Primarie dau mari batai de cap iesenilor. Cind scapa de noroaie, pietonii dau de munti de pamint sau de zone blocate. Pe strazi intregi se poate circula doar in sir indian. In unele zone, nu exista suficient spatiu pentru a merge pe trotuare. Iesenii sint nevoiti sa ajunga pe partea carosabila, unde apare riscul unor accidente grave, mai ales in cazul copiilor.

De la zapada la noroaie

In aceasta perioada se lucreaza la trotuarele aferente mai multor artere importante. „Trotuarele din Iasi sint impracticabile. Oriunde te duci, dai de santuri, praf, noroi cind ploua sau pietre cu care se astupa gropile. Sint zone in care parca esti la tara. Arata ingrozitor si abia poti sa mergi, mai ales ca trebuie sa ocolesti santierele pe strada si risti sa dea masina peste tine”, a povestit o tinara. Strada Elena Doamna, strada Palat, strada Sfintul Lazar, strada Sararie, soseaua Pacurari sau Bulevardul Independentei sint deja cunoscute de pietoni. Pe zona de trotuare se sapa in special pentru spatiile destinate retelelor de utilitati. „In fiecare dimineata cobor pe strada Elena Doamna, in timp ce ma indrept spre serviciu. Daca o perioada din iarna pe aici s-a circulat in sir indian, din cauza nametilor, acum, in primavara, situatia este la fel de neplacuta. Portiunea pe care poti merge e foarte ingusta, cu denivelari si, de multe ori, cu noroi. Am noroc ca port adidasi, ca pe tocuri mi-as pierde echilibrul. Nu vad oameni care sa lucreze, si chiar ma intreb pe cind acest trotuar, dintr-o zona destul de circulata a orasului, va arata asa cum ar trebui”, a spus Elena, o tinara in virsta de 26 de ani, care lucreaza ca vinzatoare la un magazin din zona Tudor Vladimirescu.

Primaria: „Trotuarele vor deveni o prioritate”

Reprezentantii Primariei sustin ca au luat deja masuri pentru ca trotuarele sa devina practicabile. Constructorii ar urma sa aiba grija ca iesenii sa nu mai fie nevoti sa ajunga pe partea carosabila din cauza sapaturilor de pe trotuare. „Trotuarele vor deveni o prioritate. Se va avea grija ca trotuarele sa fie circulabile macar pe un sens. Aceasta problema este pe aleea Sadoveanu, unde s-a desfacut pe ambele parti. Am primit si noi sesizari de la oameni cu privire la aceste situatii si incercam sa le remediem. Constructorii vor trebui sa asigure si accesul oamenilor catre proprietati. Le-am cerut constructorilor ca, imediat dupa excavatii, sa faca tot posibilul pentru a curata zona, pentru ca trotuarele sa poata fi folosite, iar oamenii sa nu fie nevoiti sa ajunga pe strada”, a explicat Mihai Chirica, directorul tehnic si de investitii al Primariei. Municipalitatea are in implementare mai multe proiecte cu finantare europeana. Trei dintre aceste proiecte presupun interventii la strazi si trotuare. In total, vor fi modernizate 25 de strazi. Lucrarile de pe multe dintre aceste artere ar urma sa fie finalizate in acest an. In perioada urmatoare insa vor fi demarate si alte santiere, care presupun la rindul lor alte interventii la strazi si trotuare.

www.ziaruldeiasi.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.