spot_img
23.4 C
Vaslui
25-iun.-2024
spot_img

Trupele de dans din Zorleni si Bârlad au cucerit toate locurile I, în cadrul Concursului National „Meridianele Dansului”! (FOTO, VIDEO)

- Advertisement -

FELICITÃRI… În perioada 4 – 6 mai, în municipiul Onesti, judetul Bacãu, a avut loc Concursul National de dans „Meridianele dansului”, manifestare ajunsã la editia a XX-a. În concurs au fost 97 de trupe de dans, din 18 judete din tarã, mai precis din 30 de localitãti ale tãrii, cum ar fi Arad, Cluj, Constanta, Cãlãrasi, Craiova, Bucuresti, Botosani, Bârlad, Brãila, Bãlan, Baraolt, Oltenita, Tecuci, Focsani, Odobesti si altele. Judetul nostru a fost reprezentat de cinci trupe de dans modern si dans de caracter, dintre care trei trupe de la scolile din comuna Zorleni (care au avut 67 de elevi în concurs) si douã trupe din municipiul Bârlad, de la Clubul Elevilor (care au avut 19 elevi din tot Bârladul în concurs). Concursul a fost unul foarte puternic, având în vedere cã au participat trupe valoroase din toatã tara, iar cele cinci trupe din judetul Vaslui (Zorleni si Bârlad) au urcat pe locurile I la toate sectiunile participante! Cu alte cuvinte, elevii din Zorleni si Bârlad, pregãtiti de Monica Moraru si Mathias Alexandru Ichim, au fost cei mai buni în ceea ce priveste dansul modern si cel de caracter. Manifestarea de amploare a fost organizatã de Clubul Copiilor din Onesti, în colaborare cu Ministerul Educatiei, Cercetãrii, Tineretului si Sportului (MECTS), Inspectoratul Școlar Judetean Bacãu si Directia Judeteanã pentru Sport Bacãu.

Din comuna Zorleni au participat trupele de dans „Royal”, „Magic” si „Golden Stars”, care au reprezentat comuna la Concursul National de dans modern „Meridianele Dansului” – Editia a XX-a 2023, care s-a desfãsurat la Onesti în perioada 05 – 07 mai a.c. Cei 67 de copii participanti au concurat la categoriile – clasele I-IV, V-VII si VIII-X, iar cele trei trupe au câstigat locurile I la toate cele trei categorii! „A fost o experientã frumoasã, copiii s-au bucurat pentru participare si suntem mândri cã toate cele trei formatii au obtinut locul I, în cadrul categoriilor în care au evoluat. Aceastã încununare nu era posibilã fãrã ore întregi de repetitii si multã dãruire din partea copiilor si a instructorilor Monica, Maria si Matias. Felicit copiii pentru rezultatele obtinute si totodatã vreau sã aduc multumirile mele instructorilor, cadrelor didactice Loderana Popa, Omerina Cretu, Mihaela Gãnceanu, Paula Cretu si nu în ultimul rând pãrintilor pentru implicare si sprijinul acordat la reusita acestei activitãti. Succesul sã rãsplãteascã munca lor si în viitor!”, a precizat primarul comunei Zorleni, Paula-Denisane Hultoanã, care a fost cu copiii la concurs si i-a sprijinit cu tot ce au avut nevoie.

Si Clubul Elevilor „Spiru Haret” din Bârlad a luat doar locul I!

Alãturi de 67 de elevi dansatori din comuna Zorleni, au mai reprezentat judetul Vaslui si 19 elevi care fac dans cu profesoara Monica Moraru si profesorul Mathia Alexandru Ichim, la Clubul Elevilor „Spiru Haret”. . Copiii pregãtiti de ei, cu vârste 6 – 10 ani, au format o singurã echipã, denumitã „MEGACREW”, care a avut douã tipuri de dans – dans modern si dans de caracter (tigãnesc). La ambele categorii de dansuri au obtinut locul I. „Au participat peste 500 de concurenti din România. Formatiile pregãtite de noi, cele de la Zorleni si cea de la Clubul Elevilor din Bârlad, au fost clar cele mai bune dintre participantii la concurs si noi suntem fericiti pentru rezultatul obtinut de copii. Multumiri tuturor pãrintilor, doamnei primar din Zorleni, care a asigurat transportul si a sprijinit copiii sã se pregãteascã pentru concurs. Multumiri de asemenea si Inspectoratului Scolar Judetean Vaslui. Felicitãri si juriului pentru evaluarea obiectivã a concurentilor!”, a precizat profesoara Monica Moraru, de la Clubul Elevilor „Spiru Haret” Bârlad, cea care pregãteste cu tot sufletul copiii pentru performantã în dans.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.