Trupele speciale de intervenție s-au autoinvitat la o petrecere de botez la Muntenii de Jos

SANCȚIUNI… Polițiștii vasluieni au întrerupt sâmbătă, 20 februarie, un eveniment privat la care participau câteva zeci de persoane. Evenimentul, care ar fi avut loc în restaurantul Cuvas din localitatea Muntenii de Jos, s-a încheiat după ce trupele de intervenție rapidă au dat stingerea, polițiștii amendând 44 de persoane.

Peste 490 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne au acționat la nivel județean, pentru verificarea respectării măsurilor de protecție sanitară în contextul pandemiei Covid-19. Potrivit reprezentanților IPJ Vaslui, în urma controalelor, aproape 800 de persoane au fost legitimate, dintre care 61 s-au ales cu amenzi. “Au fost derulate 21 de misiuni specifice și acțiuni punctuale, în sistem integrat, fiind vizate în mod special zonele aglomerate, centrele comerciale, piețele, târgurile, restaurantele și terasele, precum și mijloacele destinate transportului de persoane. În cadrul acțiunilor de control, au fost verificate peste 55 de obiective/locații de interes, 70 de mijloace de transport persoane (dintre care 38 destinate transportului în comun de persoane) și au fost legitimate peste 790 de persoane. Echipele de control au depistat 61 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, acestea fiind sancționate contravențional conform Legii nr. 55/2020, cu amenzi în cuantum de peste 7. 500 lei. Totodată, polițiștii au depistat și 19 persoane care nu au respectat interdicțiile privind deplasarea sau libera circulație, acestea fiind sancționate contravențional cu amenzi în cuantum de peste 2.750 lei”.

44 de amenzi în urma unui botez

Tot în acest weekend, polițiștii au oprit și o petrecere de botez la Muntenii de Jos, în urma căreia 44 de persoane au fost amendate. “În cursul zilei de sâmbătă, 20 februarie a.c., începând cu ora 16:00, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Vaslui din cadrul Poliției Municipiului Vaslui și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Vaslui, sprijiniți de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vaslui, au sistat derularea unui eveniment privat (botez), organizat într-un local, din sat/comuna Muntenii de Jos, județul Vaslui, cu participarea unui număr mare de persoane.

Ca urmare a celor constatate, polițiștii și jandarmii care au descins la fața locului și au aplicat față de organizatorul evenimentului, dar și față de participanții identificați că nu respectau măsurile individuale de protecție un număr de 44 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 20.000 lei, pentru încălcarea prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19”, a mai declarat reprezentantul IPJ Vaslui.

 

Libera circulație după ora 23:00, în continuare restricționată

 

Cu toate că pandemia de coronavirus pare să bată în retragere, măsurile de siguranță sanitară rămân în vigoare, fapt reamintit de polițiștii vasluieni. “Reamintim că, în conformitate cu dispozițiile legale în vigoare, în toate localitățile se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, în intervalul orar 23.00 – 05.00, cu următoarele excepții motivate de:

a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;

b) deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, precum și pentru achiziționarea de medicamente;

c) deplasări în afara localităților ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane și care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;

d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie.

Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, legitimația de serviciu sau adeverința eliberată de angajator ori o declarație pe propria răspundere.Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil.

Declarația pe propria răspundere trebuie să cuprindă numele și prenumele, data nașterii, adresa locuinței/gospodăriei/locului activității profesionale, motivul deplasării, data completării și semnătura.
2 COMENTARII

  1. Sub pretextul unei legi absurde decretate pe bază de cifre false și a unei false plandemii și ptr care cei in cauza vor da socoteală aceste capete seci obediente participa la asasinarea spirituală a propriului popor, de unde sunt și ei ieșiți. Faptul că oamenii vor sa participe la evenimente tradiționale arată că au înțeles de mult falsitatea acestei așa zise epidemii care este “propagată artificia” prin autorități și media. Vigilența unui popor poate fi înșelată pentru o perioadă, dar nu la nesfârșit. Oamenii nu sunt irationali, știu când au de a face cu o boala reală sau inventată. Oricum, urciorul nu va merge la apă la nesfârșit fara sa se crape și în acea zi vor fi mulți care vor trebui să de-a cu subsemnatul.

LĂSAȚI UN MESAJ