15.1 C
Vaslui
16-mai-2022

Tudor Buzatu îi face mapa premierului Ciucă, fiind numit secretar de stat în Secretariatul General al Guvernului! Declarații în exclusivitate pentru ziarul Vremea Nouă

Tudor Buzatu

SURPRIZĂ ȘI NU PREA… Premierul Nicolae Ciucă l-a numit, pe Tudor Buzatu, fiul președintelui CJ Vaslui, Dumitru Buzatu, în funcția de secretar de stat în cadrul Secretariatului General al Guvernului, condus tot de un reprezentant PSD, Marian Neacșu. Nu este prima dată când Tudor Buzatu, fiul lui Dumitru Buzatu și al senatoarei Gabriela Crețu, este numit secretar de stat. În 2018, acesta era pus secretar de stat în aparatul de lucru al Anei Birchall, vicepremier responsabil de parteneriatele strategice. Tudor Buzatu ajunge în Guvernul României din postura de patron de bar și fost director al Centrului de Afaceri, instituție aflată în subordinea tatălui său. Contactat telefonic de redactorii ziarului Vremea Nouă, noul secretar de stat a declarat că tocmai se pregătește să intre în Palatul Victoria, pentru a-și prelua noile îndatoriri. „Am ajuns în această funcție datorită muncii pe care am depus-o în cadrul partidului și sprijinului de care PSD se bucură în rândul vasluienilor. Comentarii din partea opozanților politici vor fi tot timpul, însă n-am să le dau prea mare importanță pentru că părerile celor care nu mă cunosc și nu au lucrat cu mine nu mă interesează”, a declarat Tudor Buzatu. Acesta va fi secretarul general adjunct al Guvernului, funcția sa fiind una dintre cele mai importante din cadrul Executivului . Practic, Tudor Buzatu îi va face mapa premierului Ciucă, toate ordonanțele, toate hotărârile trecând prin mâna lui înainte de a fi discutate și aprobate în ședințele de Guvern.

Ziarul Vremea Nouă scria zilele trecute despre o ședință de taină pe care șefii PSD din județele Moldovei au organizat-o la cabana Oprișița din județul Vaslui. La acea întâlnire au participat Marcel Popa, președintele PSD Iași, Ioan Stan, longevivul senator de la Suceava, Dumitru Buzatu, președintele PSD Vaslui, parlamentarii Edi Popica și Irinel Stativă, dar și doi reprezentanți ai PSD de la nivel central, care au venit de la București, cu o mașină înmatriculată pe PSD București. Foarte probabil, în cadrul acelei ședințe, greii PSD din Moldova și-au preluat funcțiile care le-au fost împărțite de la centru, iar Vasluiului i-au revenit două posturi de secretar de stat. Deloc surprinzător, sforile au fost trase ca unul dintre acești secretari de stat să fie chiar fiul lui Dumitru Buzatu, cealaltă funcție revenindu-i unui alt tânăr vasluian, Alexandru Andrei, care a ajuns la Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării. Este pentru a doua oară când Tudorel Buzatu ajunge să ocupe o funcție foarte importantă în cadrul Guvernului României, prima descălecare având loc în 2018.

La numirea de atunci, Dumitru Buzatu declara despre fiul său că a fost recomandat pentru funcția de secretar de stat de „organizația de tineret (a PSD Vaslui- n.red) pe care o conduce și a organizației de la Vaslui a Partidului Social Democrat și, din punctul acesta de vedere, fiind un post politic, nu cred că este vreo problemă. Îl recomandă pregătirea, activitatea în partid, implicarea, cunoașterea limbilor străine”, explica Dumitru Buzatu înaintea ședinței Comitetului Executiv al PSD din 2018.

Mihai Botez, deputat USR Vaslui: „Într-o lume normală, Tudor Buzatu nu ar fi avut ce să caute într-o astfel de funcție”

Mihai Botez

Numirea lui Tudor Buzatu pentru a doua oară în funcția de secretar de stat a stârnit reacții dure din partea societății civile, dar și a opozanților săi politici. Deputatul USR de Vaslui, Mihai Botez, este unul dintre cei mai aprigi contestatari ai acestei numiri. Iată ce a scris parlamentarul ieri, pe pagina lui de Facebook. „Tudorel Buzatu – fiul lui Dumitru Buzatu (Președinte CJ Vaslui) și al Gabrielei Crețu (Senator de Vaslui) – a fost numit astăzi secretar de stat în Secretariatul General al Guvernului (SGG). SGG este un compartiment cheie în structura guvernamentală, care asigură funcționarea Guvernului, dar care administrează și mai multe companii de stat din România. În mod ironic, acesta este condus de pesedistul Marian Neacșu, condamnat pentru angajarea fiicei sale în cadrul propriului cabinet parlamentar. Într-o lume normală, Tudor Buzatu nu ar fi avut ce să caute într-o astfel de funcție. Nimic din viața profesională nu îl recomandă pentru așa ceva. Dar în lumea lui Buzatu, numele atrage după sine posibilitatea de a obține slujbe bune la stat atunci când PSD este la Guvernare. Dacă mai sunt naivi care așteptau ca PSD să vină la guvernare să rezolve problemele din societate, abandonați această naivitate! Scopul lor este doar să își împartă cât mai multe sinecuri. Mă întreb dacă cei care au votat PNL în județul Vaslui, de asta au votat – pentru ca ÎNCĂ un membru din clanul Buzatu să dețină o sinecură bine plătită”.

„Nu mă interesează părerile celor care nu mă cunosc și nu au lucrat cu mine”

Redactorii ziarului Vremea Nouă l-au contactat pe Tudor Buzatu, pentru a afla cum a primit vestea numirii sale în funcția de secretar de stat, dar și pentru a-l întreba cum răspunde celor care spun că doar datorită tatălui său a ajuns să ocupe un post atât de important.”Aș putea să vă spun că am primit vestea ca pe o surpriză, dar nu e chiar așa. Au fost discuții prealabile la începutul intrării PSD-ului la guvernare, după care, aseară, am aflat că aceste discuții s-au concretizat. Acum intru pe ușa Guvernului pentru a-mi prelua atribuțiile și îndatoririle. E a doua oară când ocup o astfel de funcție, iar responsabilitatea e aceeași. Când ocupi o asemenea funcție te gândești doar cum să-ți faci datoria mai bine și să ieși cu fruntea sus atunci când vei părăsi acel post, mulțumit că ai făcut lucruri pozitive pentru cetățenii acestei țări. În 2018, funcția de secretar de stat era mai mult pe politică externă, cea din prezent va fi mai mult administrativă, fiind în cadrul Secretariatului General al Guvernului. Cum am reușit atunci să mă descurc pentru prima dată, cu siguranță voi reuși și acum. În legătură cu comentariile apărute în mediul online cu privire la cum am ajuns să ocup acest post, vă spun că eu sunt de aproape 16 de ani în politică, am pus umărul la crearea organizației PSD Vaslui și am să fiu în continare în cadrul acestei organizații. Părerile celor care nu mă cunosc și nu au lucrat cu mine nu prea mă interesează. Întotdeauna opozanții politici vor spune că nu suntem buni, nu suntem pricepuți, nu suntem implicați. E adevărat că am părinții pe care îi am, dar tocmai asta m-a făcut să aleg acest drum în viață. De la 18 ani sunt în acest partid, îi sunt dedicat, la fel cum sunt dedicat și votanților noștri. Nu mă uit la reacțiile negative apărute în spațiul public, vreau doar să-mi îndeplinesc îndatoririle cu toată priceperea și energia mea și să nu fac de râs județul din care provin”, a declarat Tudor Buzatu pentru cotidianul Vremea Nouă.

Reclamăspot_img
Reclamăspot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

16 COMENTARII

 1. Eu zic ca daca tot nu-l placeti deloc,si totusi urmariti tot ce face Tudor Buzatu si familia dumnealui, sunteti fani.
  Sau troli.
  Trolii raspund legal, pentru cei care nu stiati..luati de aici, multumiti mai tarziu.
  Ganditi de doua ori postacilor inainte sa comentati la ziare care sunt date in judecata..
  Stiti melodia cu ” vine politia, vine ca sa te ia? „..

  Legea nr. 106/3 iulie 2020. Actul normativ vizează modificarea şi completarea Legii nr. 217/2003 pentru prevenirea şi combaterea violenţei domestice.

  „Cyberbullying” (hărţuirea cibernetică) este termenul folosit pentru definirea diverselor forme de abuz psihologic pe internet (hărţuire, ameninţare, intimidare, adresare de injurii, transmiterea de mesaje obscene, uneori ajungându-se chiar şi la şantaj), cu scopul de a ataca în mod deliberat, repetat şi ostil o persoană sau un grup de persoane

 2. Mă bucur că un concitadin a ajuns într-o asemenea poziție. Vorbele aruncate aiurea aici nu reflecta decât micimea voastră. În loc sa înjurați și să jigniți, puneți mâna și faceți ceva pentru a va depăși condiția actuala. Oameni mici.

 3. Nu stiu cine-i acest dolofan neted, dar daca-i tacsu si masa mari baroni PSD de Vaslui , e clar ca a fost facatura , si probabil va urma la succesiunea conducerii judetului , cand batranul va pica.. La Vaslui e si multa prostime si pesedeu zburda linistit ..

 4. AR TREBUI SA VA FIE RUSINE NESIMTITILOR ,SA MAI IESITI DIN CASE SI A MAI DA OCHII CU OAMENII , CATA NESIMTIRE MAI POATE INDURA ACESTI OAMENI .
  NE MERITAM DIN PACATE SOARTA ,O SOARTA DUPA CUM VEDEM CU TOTII PLINA DE O NESIMTIRE IESITA DIN COMUN , PACAT DE TINERII CU MULT MAI DESTEPTI CARE ARE ACEST ORAS ,NU INCAP UNDE TREBUIE DIN CAUZA UNOR INCOMPETENI PE CARE II VEDEM LA TOT PASUL .

  • Poate băiatul e competent,nu cunosc,nu comentez!
   Atîta doar că se vede de la o posta că e „afacere” de familie !
   D-l Buzatu cel Bătrîn cît o sa mai stea in politică? O perioada…! Și abia atunci vom vedea, după plecarea dînsului, cum va pica întreg întreg clanul ,acoperit de uitare și neplăcute aduceri aminte.

  • Bine ca ati fost deștepți când era sa murim de foame cu alianța USR-PNL Nu mai trageți mâța de coadă ca nimeni nu e destul de bun pentru voi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here