18.2 C
Vaslui
18-sept.-2021

Tudor Polak, discuții cu ministrul Culturii despre fostele cinematografe Modern și Independența

CONVORBIRE… La discuția deputatului cu ministrul Culturii a participat telefonic și primarul Vasile Pavăl.

DEMERSURI… Deputatul vasluian Tudor Polak a anunțat ieri că a purtat primele discuții cu ministrul Culturii, Bogdan Gheoghiu, despre inițiativa preluării celor două foste cinematografe Modern și Independența. La discuții a participat, de asemenea, prin telefon, și primarul Vasile Pavăl. „Le-am promis vasluienilor că vom lua atitudine cu privire la starea precarăîn care se găsesc în prezent cele două foste cinematografe ale orașului, Modern și Independența. Hotărârea Consiliului Local depusă de consilierii PNL și USR Plus, la inițiativa mea, pentru preluarea celor două obiective în patrimoniul municipalității, are avizul de legalitate de la Prefectura județului Vaslui.Așadar, dăm startul demersurilor necesare pentru a rezolva această situație prea mult neglijată, care crează disconfort vasluienilor de ani întregi.Am inițiat o întrevedere cu domnul ministru al Culturii, Bogdan Gheorghiu, la care a participat, telefonic, și domnul primar al municipiului Vaslui, Vasile Pavăl, pentru a stabili care sunt pașii pe care îi vom urma în continuare”, a transmis deputatul.

De asemenea, acesta a dat asigurări că va continua să se implice în acest proiect de redare a celor două foste cinematografe comunității vasluiene. „Știm că restricțiile bugetare vor face dificilă preluarea și renovarea ambelor cinematografe, deținute până acum de R.A.D.E.F., însă, cu implicarea necesară, cred că eforturile noastre susținute vor da rezultate semnificative, care vor aduce multe beneficii orașului nostru.Îi reprezint pe vasluieni și consider prioritare problemele semnalate de aceștia, de aceea nu-mi place să întârzii cu soluțiile, atunci când acestea depind de noi. Implicarea mea în implementarea acestei Hotărâri a Consiliului Local nu se va opri aici; voi urmări demersurile efectuate și voi rămâne în dialog permanent cu dumneavoastră”, a precizat Tudor Polak.

„Destinația finală a celor două cinematografe, stabilită în urma consultării cetățenilor municipiului Vaslui”

Preluarea celor două cinematografe „Independența”și „Modern”, în baza unui acord între RADEF și UAT Vaslui – Consiliul Local, a fost votată luna trecută. Consilierii PNL și USR PLUS au motivat inițiativa astfel: „Clădirile celor două cinematografe fac parte din patrimoniul imobiliar al municipiului Vaslui și trebuie utilizate în folosul cetățenilor vasluieni și a celor din comunele limitrofe. Menționăm faptul că aceste clădiri se află într-o stare avansată de degradare și reprezintă focare de infecție, sunt adăpost pentru oamenii străzii și se constituie într-un real pericol pentru cetățenii din municipiul Vaslui. Înainte de închiderea definitivă, cinematograful „Modern” a fost utilizat cu acceptul RADEF ca discotecă și bar, schimbându-se destinația inițială de cinematograf. După preluarea lor de UAT Vaslui, se impune efectuarea de urgență a unor expertize care să arate starea reală a clădirilor. Clădirile celor două cinematografe pot căpăta diferite utilizări, cel puțin unul putând rămâne cu destinația sa inițială de cinematograf, bineînțeles cu reabilitarea și modernizările necesare. Destinația finală a celor două cinematografe va fi stabilită în urma consultării cetățenilor municipiului Vaslui”, se explica în proiectul de hotărâre privind preluarea celor două cinematografe.

Ultimele Știri
- Advertisement -spot_img
Ultimele Știri
- Advertisement -spot_img

3 COMENTARII

  1. Cap de bostan stie ca nu se poate atinge Primaria de cele doua cinematografe ? De ce guvernul PNL nu aloca banii necesari sa le repare prin Ministerul Culturii si sa faca un teatru si un nou cinematograf ca oricum nu avem.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here