3.9 C
Vaslui
05-dec.-2021

Tudor Polak: „Guvernul liberal oferă suport financiar românilor pentru plata facturilor la energie în această iarnă”

Tudor Polak

SPRIJIN… Vești bune pentru vasluienii care își făceau griji că nu își vor putea plăti facturile la energie și gaze naturale. Aceștia vor beneficia de sprijin financiar în perioada 1 noiembrie-31 martie. Orice consumator a cărui factură la energie electrică depășește un preț de referință de 68 de bani/kw va primi o compensație fixă în valoare de 21 de bani/pe kw. „Spre exemplu, pentru o factură care depășește prețul de 68 de lei, consumatorul va primi de la stat un ajutor de 21 de lei. Pragul de 68 de bani/kw reprezintă prețul cel mai mic de pe piața energiei. Astfel, costurile ridicate ale facturilor la energie nu trebuie să fie o grijă în plus pentru români. Venim în sprijinul acestora cu această Ordonanță de Urgență adoptată de Guvern, prin care statul va compensa costurile la energie electrică și gaze naturale pentru aproximativ 13 milioane de români”, a explicat deputatul Tudor Polak.

În ceea ce privește costurile pentru gaze naturale, prețul de referință este 125 de lei, de asememea prețul minim pe piață. „Compensația oferită de stat va reprezenta 25% din valoarea gazului. Au fost reglementate, totodată, măsurile de sprijin pentru consumatorul vulnerabil. Dacă schema de sprijin pusă la dispoziție pentru această categorie socială este mai puțin avantajoasă decât măsurile de compensare prezentate, diferența va fi suplimentată de stat. Dacă situația o impune și vor apărea modificări ale prețurilor energiei, vom adapta, de asemenea, ajutoarele financiare acordate românilor. Am adoptat măsuri incluzive, eficiente și utile. Românii vor trece peste această iarnă fără grija facturilor”, a mai precizat deputatul Tudor Polak. Compensarea se aplică facturilor de gaze naturale emise în perioada 1 decembrie 2021-30 aprilie 2022 pentru consumul facturat aferent perioadei 1 noiembrie 2021-31 martie, indiferent de tipul de factură – estimat sau regularizare.

Ultimele Știri
Reclamăspot_img
Reclamăspot_img
Ultimele Știri
- Advertisement -spot_img

3 COMENTARII

  1. deci draga spelunca VRN, daca nu e ridicat in slavi „Luci the savior”, e ridicat klingonianul Polak fiu de lele…Bai cat de prosti ne credeti de ne „hraniti” cu mizerii de articole din astea?! Pali-v-ar falimentul! (da’ asa e ca nu o sa va paleasca atata timp cat santajam bine nuo si politele ne sunt platite?!)
    PS: acest comentariu este pamflet..tratati-l ca atare

  2. Nu e corect titlul ca nu aduce guvernul bani de la masa de acasa…sunt tot banii nostri….spuneti asa …romanii platesc din banii lor majorarile pt firmele straine ….si astfel toata lumea e fericita!! Voi de ce credeti ca s a iesit in 10 august doar nu ca am vrut noi:)) Dragnea prea o dadea cu poporu si banu la multinationale nu ajungea:))

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here