spot_imgspot_img
8.5 C
Vaslui
19-apr.-2024

Tudor Polak n-a jucat Hora Unirii în Piața Civică, dar transmite vasluienilor că:„Trebuie să învățăm, din nou, să fim uniți!”

- Advertisement -

MESAJ… Tudor Polak ne invită, pe 24 ianuarie, la o mică lecție de istorie. Acesta a postat pe FB un mesaj cu iz politic, amintindu-ne că astăzi „se împlinesc 163 de ani de la Mica Unire, un pas hotărâtor al românilor către România Mare din 1918”, realizată de liberali.

Deputatul vasluian, Tudor Polak, nu a jucat Hora Unirii la niciunul din evenimentele organizate de municipalitate, însă a preferat să comemoreze momentul 24 ianuarie printr-un mesaj scris pentru urmăritorii săi de pe Facebook: „Unirea Principatelor din 24 ianuarie 1859 este o afirmare a noastră, ca popor. A fost nevoie de curaj și perseverență atunci când Marile Puteri nu au susținut proiectul Unirii la Tratatul de la Paris din 1856 și la Convenția din 1858. Și românii au dat dovadă de ambele. Dubla alegere a domnitorului Alexandru Ioan Cuza, întâi în Moldova, pe 5 ianuarie, apoi în țara Românească, pe 24, a fost o mișcare care a surprins Europa și a permis înfăptuirea idealului a generații de români care simțeau la fel, dincolo de granițe. În fața faptului împlinit, Marile Puteri recunosc dubla alegere a lui Cuza și, implicit, unirea Principatelor Române, ca voință a poporului român. Acești oameni dedicați, oamenii unirii, ne arată că unitatea este totul pentru un popor”.

Polak: Să învățăm, din nou, să fim uniți!

Deputatul Tudor Polak a mai transmis după mica sa lecție de istorie și un îndemn pentru populația greu încercată de pandemie și închide postarea cu un mesaj de unire și încredere: „Sunt sigur că, în ciuda vremurilor dificile pe care le trăim, noi, românii, vom găsi în noi resursele necesare pentru a nu uita că solidaritatea, curajul, credința și forța de a merge mai departe sunt moștenirea noastră. Astăzi, după 163 de ani, dăm din nou mână cu mână în Hora Unirii, cu recunoștință față de trecut și cu încredere în viitorul unei Românii demne de istoria ei. Să învățăm, din nou, să fim uniți!”.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

2 COMENTARII

  1. Mica lectie de istorie pentru Tudor Polak, care n-a fost in piata civica la hora fiindca probabil era ocupat cu legalele. In anul 1866, domnitorul Alexandru Ioan Cuza este demis de catre asa numita Monstruasa Coalitie din cauza pachetului de reforme sociale, economice, administrative, politice, care au nemulțumit o foarte mare masă a claselor conducătoare (boieri, biserică, politicieni), precum și puterile europene care nu vedeau cu ochi buni modernizarea accelerată a României. Cine erau liderii acestei coalitii? Niste baieti pe nume C. A. Rosetti și Ion C. Brătianu, care se pare ca erau lideri liberali.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.