Tudor Polak se ia la trântă cu primarul Pavăl

PROMPT… La Vaslui, lupta în CL se ascute, după ce liberalii și useriștii uzează la maxim de majoritatea pe care au format-o. Primarul Păvăl mută strategic și își aduce întăriri pe ușa din dos, modificând organigrama Primăriei. Astfel, a înființat vreo sută de noi posturi, dacă e să ne luăm după declarația lui Tudor Polak, deputatul liberal de la Vaslui, printre care și pe cea de city manager. Acesta mai spune că funcția este creată special pentru fostul viceprimar loial al lui Pavăl, Daniel Neacșu. Tudor Polak constată că gestul primarului este o sfidare la adresa tuturor vasluienilor cinstiți care-și caută un loc de muncă în țără și nu mai încap de beizadelele de la PSD. De fapt, conflictul e mai vechi și are la bază refuzul lui Pavăl de a da sarcini celor doi viceprimari de la USR și PNL și preferă să mai creeze posturi în plus, pentru a și-i aduce înapoi pe foștii săi colaboratori pe funcții bine plătite.

Deputatul PNL Tudor Polak este revoltat, după ce a aflat că primarul Vasile Pavăl îi pregătește un post călduț fostului viceprimar, Daniel Neacșu. Acesta spune că în nouă organigramă, pe sub masă, primarul ar fi introdus și funcția de city manager (administrator public), deși Vasluiul nu este un oraș cu atâtea probleme, încât pe lângă cei doi viceprimari, să mai fie angajat și un city manager. Totuși, să nu uităm că Vasile Pavăl nu se poate baza pe unul dintre viceprimari, care între orele 8.00 și 12.00, acesta este la școală, îndeplinind funcția de dascăl. Este vorba de Cătălin Mândru, viceprimarul de la USR. „Pe ordinea de zi pentru ședința Consiliului Local al municipiului Vaslui, care va avea loc săptămâna viitoare, pe lângă bugetul alocat pentru primărie, se află și noua organigramă a instituției, care introduce posturi noi, pentru oameni vechi. Aproximativ 100 de noi posturi, printre care se numără și cel de city manager, de altfel piesa lipsă pentru funcționarea eficientă a administrației locale a orașului. Reala revelație apare atunci când aflăm că ocupantul acestui post nu este deloc o figură nouă în primărie. Odată cu noua organigramă, s-ar părea că Primăria muncipiului Vaslui se reprofilează profesional, devenind agenție de plasare a forței de muncă pentru persoane defavorizate. De ce? Noul city manager este răspunsul. Sau, cum mulți îl știți, fostul viceprimar al orașului. Domnul Daniel Neacșu își dorește să se întoarcă la primărie, fără a deține competențe digitale, calificările necesare pe care postul le solicită și fără niciun alt merit în afară de cel de a fi fost viceprimar pentru 3 mandate consecutive…fără nicio realizare concretă. Asta în timp ce vasluienii pleacă de acasă peste hotare, pentru un loc de muncă decent, care să le asigure traiul zilnic”, spune deputatul PNL.

Daniel Neacșu pare că e îndrăgostit de Primărie

Tudor Polak nu se lasă și îi dă un avertisment Pavăl, anunțând că ei dețin controlul în Consiliul Local și că primarul este doar un executant al deciziilor ce vin din acest for. „Știm că domnul primar se simte inconfortabil cu noua majoritate PNL- USR PLUS în Consiliul Local, însă de aici până la a promova incompetența la rang administrativ, este o dovadă de lipsă de respect pentru orașul nostru și pentru vasluieni”. Mai mult, îi aruncă și mănușa fostului viceprimar, pe care îl consideră un balast pe care Pavăl l-a cărat în spate trei mandate. „Se pare că singurul loc în care domnul Neacșu se poate angaja este Primăria municipiului Vaslui, din păcate… !”, a mai spus deputatul liberal.
8 COMENTARII

  1. Același lucru judecat în mod diferit de PNL-isti. Berbeceanu e bun de city manager la Deva ca e de la PNL iar Vasluiul sa nu aibă city manager. Dacă era cineva de la PNL nu era un lucru rău. Nu politica e curva ci oamenii care o fac.

  2. Neacșu asta este un mare prost! Vasluianule vorbeai de parcări dar papagalul Neacșu are cu tot cu rasa lui câte 5 sau 6 mașini parcate pe prima banda de vis a vis de Lcl încurcând tot traficul la ore de vârf că nu cumva sa murdărească accesul din ogradă . Și colac peste pupăză cat era viceprimar mai venea și cu mașina primăriei, zi de zi, seara de seara garantat cu benzina din buzunarul lui. Despre ce discutam!

  3. Bravo Tudor polak!! Ești singurul care ai avut curaj sa te pui cu sistemul nostru de la vaslui.poate așa se sesizează și DNA-ul și celelalte organe abilitate sa verifice tot ceea ce tu scoți la lumina.Ceea ce nu credem dar va veni și ziua in care va plăti toti

  4. Vreau sa spuneți, dar cu subiect și predicat, ce a facut actualul primar în mandatele sale în afara de spatii verzi de unde se mănâncă banul public,borduri și pavele! Altceva vă rog! Totul în Vaslui este haos! Poate cineva sa ne lămurească,dintre susținătorii înfocați, ce rol are piatra cubica din centrul orașului? Locuri de parcare zero! Oamenii își cumpără mașini, e dreptul lor,plătesc impozit la primărie și nu înțeleg de ce? Pentru ce se plătește? Ca sa acopere salariile frumoase ori pentru ce? Ce se construiește ori se face ca se construiește este pentru închis gura lumii,a votanților orbi!

  5. Ar terbui ca primariile sa nu primeasca bani de la bugetul statului sa traiasca din banii incasati si ai sa vezi atunci ca toti ar fugi dupa alte locuri de munca, nu sar mai lafai pe salarii mari fara sa produca mai nimic.

LĂSAȚI UN MESAJ