TUPEU: Ciprian Damian îsi trimite sotia (fosta!) sã recupereze datorii, desi a golit FC Vaslui de 7 milioane de euro!

MIZERABILI… Groparul fotbalului vasluian, Ciprian “Pongo” Damian, a furat de la clubul de fotbal 7 milioane de euro. Sunt sentinte definitive care îl obligã sã dea înapoi acesti bani, însã nu-i pasã deloc de lege: are baruri, actiuni la service-uri auto, terase, societate agricolã, utilaje agricole de sute de mii de euro (toate, trecute pe numele familiei!). În loc sã plãteascã pentru ceea ce a furat, ce face acest individ dispretuit de sute de fani ai echipei FC Vaslui? Si-a trimis fosta sotie – în fapt, un divort de doi lei, menit sã-i punã la adãpost bunurile în care se lãfãie acum, cumpãrate din milioanele furate de la clubul de fotbal! – sã recupereze în contul sãu datorii de doar câteva mii de lei. Reporterii VRN s-au trezit, în urmã cu douã zile, cu o decizie revoltãtoare din partea acestei familii smechere si a acestui personaj sinistru, poreclit Pongo. În loc sã dea înapoi cele 31 milioane de lei furate de la club, asa cum au decis judecãtorii, groparul lui FC Vaslui i-a semnat o hârtie sotiei sale, Oana Violeta Damian, prin care a obligat reporterii VRN sã-i achite (fostei, sâc!) sotii suma de 3.000 de lei, o sentintã decisã de Curtea de Apel Iasi în 2017. Întrebarea este: câtã mizerie zace în acest Damian, care are de plãtit 7 milioane de euro pentru ce a furat de la FC Vaslui si care se plânge în fata instantei cã nu are niciun ban, însã îsi trimite nevasta sã încaseze în numele sãu câteva sute de euro? Probabil, vrea sã plãteascã furãciunile cu banii de la sentinta Curtii de Apel Iasi!?

Dupã ani de zile de procese, dupã zeci si zeci de termene si încercãri de a bloca dosarele pe rol, dupã recuzãri si plângeri la CSM sau Curtea Constitutionalã, groparul lui FC Vaslui, Ciprian Damian, fostul presedinte al Sporting Club Vaslui, a primit anul trecut o sentintã pe mãsura faptelor si a furãciunilor sale. Acesta a fost obligat sã restituie în patrimoniul lui Sporting Club Vaslui suma de 34.351.508 lei, adicã în jur de 7 milioane de euro! A fost una dintre cele mai dure sentinte pronuntate vreodatã în Justitia de la Vaslui. O sentintã care a demonstrat cã, în perioada în care a condus FC Vaslui, Damian a jefuit fãrã milã conturile societãtii si a distrus cu intentie clubul de fotbal. Ce a spus în fata judecãtorilor acest individ sinistru? Lichidatorul judiciar a mentionat cã Damian este sãrac lipit pãmântului si nicio instantã din lume nu are ce sã-i facã, pentru cã nu are bunuri pe numele sãu. Ca atare, executorul judecãtoresc nu avea pe ce sã-i punã sechestru pe bunuri cumpãrate cu banii din perioada în care a jefuit FC Vaslui: vila de 1 milion de euro, masinile de zeci de mii de euro, afacerile agricole, inclusiv combinele si tractoarele noi, biznis care se ridicã la 1 milion de euro, afacerea cu baruri, terase sau service-uri. Ce a fãcut Damian, de anul trecut si pânã acum, desi sentinta era definitivã si irevocabilã? Nimic! Nu a dat înapoi niciun leu din ceea ce a furat! Din contrã, poartã acest proces aberant prin tot felul de instante, refuzând sã dea înapoi cei 7 milioane de euro.

Sãracul Pongo: nu are niciun bun pe numele lui, însã îsi pune sotia, angajatã la ADI gunoaie sã-i recupereze banii din sentinte!

Mai mult, spune cã nu are niciun bun pe numele sãu, deci nicio instantã din România nu îl poate executa. Dar, dincolo de mizeria umanã din jurul sãu si de legile de care se prevaleazã acest personaj care a distrus FC Vaslui, sunt lucruri foarte clare: are afaceri, trecute pe numele rudelor!, cu care se lãfãie prin tot judetul. Cu milioanele de euro furate de la FC Vaslui! Mai nou, în loc sã dea înapoi banii furati de la clubul de fotbal, Pongo a gãsit o altã strategie prin care sã facã bani pentru familie. Bazându-se pe o sentintã a Curtii de Apel Iasi, din 13 februarie 2017, prin care doi reporteri VRN aveau de plãtit câte 3.000 de lei, daune materiale, Pongo a semnat o cesiune de creantã, pentru fiecare din cei doi ziaristi, cãtre sotia sa (divort de formã!), Oana Violeta Damian. Ce face jumãtatea lui Pongo, angajatã în conditii discutabile la Asociatia judeteanã a gunoaielor, ADI, adicã în subordinea CJ Vaslui? Cheamã un postas si, în prezenta lucrãtorului postal, plãteste documente de 20 de lei, dupã care pune somatiile în plic, drept recomandatã! Cineva i-a învãtat pe cei din familia Damian sã facã astfel de gesturi, cu doar câteva zile înainte de 13 februarie 2020, datã de la care sentinta de 3.000 de lei a Curtii de Apel era prescrisã. În timp ce Damian nu primeste niciun plic recomandat, nevasta acestuia trimite plicuri recomandate la presã, cu adrese gresite, menite sã inducã în eroare oamenii de bunã-credintã. Adicã, în loc sã achite milioanele de euro furate de la FC Vaslui, Ciprian Damian si-a fãcut nevasta recuperator de datorii decise de instantã. Banii s-au plãtit, cei 3.000 de lei decisi de Curtea de Apel Iasi, cãtre Oana Violeta Damian. Dar, oare, când va plãti si Ciprian Damian, individul care a distrus FC Vaslui, pentru milioanele de euro furate de la clubul de fotbal?
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ