Militianul din Perieni, candidat cu tupeu!

Primarul Iacob vrea la Senat

ACHITAT Alexandru Iacob, fostul primar de la Perieni, va candida pânã la urmã pe listele Aliantei România Dreaptã. Decizia vine dupã ce, pe ultima sutã de metri, Iacob primeste un “ajutor” neasteptat de la Curtea Supremã, care îl achitã într-un proces de coruptie. “Da, dl. Iacob a fost declarat nevinovat la termenul de miercuri si nu are nicio problemã sã candideze. De altfel, dl. Blaga a iesit la televiziuni si a explicat cã în cazul dlui Iacob s-a produs o gresealã când a fost exclus de Comisia de Eticã.”, a spus deputatul Dan Marian, presedintele PDL Vaslui. În 2008, pe când era primar al comunei Perieni, Iacob a fost trimis în judecatã de procurorii Parchetului de lângã Tribunalul Iasi, pentru înselãciune si neglijentã în serviciu. Acesta a fost judecat alãturi de conducerea unei firme din Iasi, pentru cã ar fi trucat o licitatie în 1999, în urma cãreia 13.000 de metri pãtrati de teren de la o societate aflatã la acea vreme în proprietatea statului ar fi fost vânduti la un pret foarte mic cãtre firma lui Iacob, Multim SRL Perieni.

Initial, Comisia de Eticã a Aliantei România Dreaptã a cerut excluderea lui Iacob de pe listele de candidati, date fiind problemele cu justitia ale acestuia. Cum, în cursul zilei de miercuri, a venit si solutia salvatoare pentru Iacob, fiind declarat nevinovat de judecãtorii ÎCCJ într-un proces de coruptie, s-a revenit asupra deciziei. Astfel, fostul militian va candida la Senat. De altfel, PDL Vaslui a anuntat cã va depune listele de candidati la Biroul Electoral Judetean si printre candidati se va regãsi si Iacob. Cât timp a fost primar la Perieni, Iacob s-a comportat ca un adevãrat traseist politic, fiind creditat ca fiind la tot felul de partide politice. Alexandru Iacob a semãnat numai scandal si dezordine, în mandatul sãu în fruntea primãriei Perieni. În 2009, la ordinul fostului militian, s-a petrecut un fapt care nu poate fi trecut cu vederea si care demonstreazã atitudinea de stãpân a primarului. Câtiva membri din echipa de campanie a PSD au fost înjurati si bãtuti la Perieni, iar soferul primarului Alexandru Iacob l-a lovit cu capul în gurã pe Solomon, cel mai probabil la ordinele fostului militian. Deputatul împãrtea împreunã cu câtiva tineri din OT a PSD materiale de campanie cu candidatul Mircea Geoanã. Când au ajuns în fata sediului Primãriei din Perieni, masina primarului Alexandru Iacob a blocat drumul de acces, astfel cã cei din PSD nu au mai putut sã înainteze. Conform declaratiilor deputatului Adrian Solomon, o consilierã din cadrul CL Perieni a început sã-i care pumni în cap soferului masinii care avea difuzor si, când Solomon s-a dus sã-l apere pe bãiat, Adrian Lupu, soferul primarului Alexandru Iacob, i-a dat deputatului un cap în gurã.

Deputatul-trompetã si senatorul-militian!

Timp de patru ani, cât a fost primar, Iacob a urmãrit sã acapareze cât mai multe terenuri, urmãrind cu jind la terenurile Statiunii de Cercetãri de la Perieni. Aventura lui Gheorghe Geangu demonstreazã modul discretionar în care Iacob a condus primãria. Omul a plantat o livadã pe terenul ce apartine Primãriei Perieni, dar s-a trezit cã investitia sa s-a dus pe apa Sâmbetei, terenul fiind vândut de primãrie la licitatie, pentru a fi ridicate acolo case de locuit. Povestea a fost acum doi ani. La iesirea din municipiul Bârlad spre Bacãu, deasupra Barierei Puiesti, mai multi bârlãdeni si-au luat la licitatie de la Primãria Perieni loturi pentru case, de câte 500 mp. Când oamenii au vrut sã înceapã sã-si ridice casele, s-au trezit cã pe terenul cumpãrat exista o livadã de pomi fructiferi pãzitã de Gheorghe Geangu, din Bârlad, care spunea cã el este proprietar pe acest teren. A fost solicitatã interventia Politiei Bârlad, pentru aplanarea conflictului, care începuse sã degenereze. Unul dintre cei care au cumpãrat teren acolo a motivat cã a cumpãrat terenul prin licitatie de la Primãria Perieni, 500 mp, spunând cã nu este singurul care a cumpãrat si cã el vrea sã-si ridice casa. Gheorghe Geangu, cel care a chemat politia acuzând oamenii de tulburare de posesie, a precizat la rândul sãu cã terenul respectiv este în litigiu cu Primãria Perieni, pentru cã el a cumpãrat teren (circa 10 ha), atunci când s-a lichidat SC Fructera SA Bârlad. “Am investit în livadã, la anul trebuia sã intre pe rod. Am pus meri, caisi, ciresi, pruni, piersici”, s-a plâns omul, nestiind cã Iacob are interese financiare în acea zonã. Tot din cauza lui Iacob, între municipiul Bârlad si comuna Perieni s-a stârnit un adevãrat rãzboi pentru terenul pe care se aflã cartierele Deal II, Bariera Puiesti si Complexul Scolar, teren aflat în proprietatea municipiului Bârlad, dar administrat de comuna Perieni. Circa 3000 de familii, cu peste 6000 de persoane, din aceste cartiere, au fost puse în situatia de a nu sti cui sã plãteascã taxele si impozitele locale, desi de o viatã stiu cã locuiesc în municipiul Bârlad, casele lor având autorizatii de constructie eliberate de Primãria Bârlad.

Scandal pe terenurile statiunii

Unicã în Europa, încã de la înfiintare, statiunea de cercetãri de la Perieni, judetul Vaslui, a intrat în faliment, iar vina o poartã fostul militian votat primar la Perieni. Iacob a intrat peste patrimoniul statiunii de cercetare, folosindu-se de o hotãrâre a Comisiei Judetene de Fond Funciar Vaslui. Ca urmare a acestui fapt, Dumitru Nistor, directorul Statiunii de Cercetãri, a intentat proces Primãriei din Perieni. Primãria comunei Perieni a fost acuzatã de cãtre conducerea Centrului de Cercetare-Dezvoltare de Combatere a Eroziunii Solului (CCDCES) Perieni – Bârlad, pentru faptul cã a luat si parcelat din patrimoniul centrului peste 30 de ha de teren. Dumitru Nistor, directorul CCDCES Perieni, a acuzat faptul cã au existat presiuni asupra terenului acestui centru de cercetare, de câtiva ani, în conditiile în care aceste terenuri sunt la 4-5 kilometri de Bârlad. Primãria Perieni, în timpul lui Iacob, a intrat în terenurile statului, folosindu-se de o hotãrâre din 2006 a Comisiei Locale de Fond Funciar Perieni, aprobatã de Comisia Judeteanã de Fond Funciar din cadrul Prefecturii Vaslui.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ