spot_imgspot_img
7 C
Vaslui
01-mart.-2024

VIDEO | Tupeu prostesc pe hotii care au spart piata Vidin. Cu cãtusele pe mâini, s-au apucat de înjurat jurnalistii!

- Advertisement -

DUPÃ GRATII… Identificati de politisti si adusi în fata judecãtorilor de drepturi si libertãti, hotii care au dat spergerea în Piata Vidin dau dovadã de tupeu si lipsã de discernãmânt. Cu cãtusele pe mâini si aflati în custodia politistilor, hotii au început propriul rãzboi cu jurnalistii. Dusi spre duba politiei, dupã ce instanta a emis, pe numele lor, mandate de arestare preventivã pentru 30 de zile, hotii au început sã arunce cu trivialitãti. Mai mult, hotii au dat dovadã de tupeu si în sala de judecatã, amenintând cu scandalul inclusiv pe apãrãtorul din oficiu. Mai mult, au sustinut cã au furat pentru cã nu aveau ce mânca, dar nu au fost crezuti de magistrati, mai ales cã unul dintre ei era recidivist si abia eliberat conditionat din penitenciar. Hotii au fost prinsi dupã ce, sâmbãtã dimineatã au spart, din nou, Piata Vidin. Prinseserã tupeu dupã ce au dat spargeri si sãptãmâna trecutã dar nu au fost prinsi. În schimb, ultima loviturã i-a trimis direct în spatele gratiilor. Acum, directorul Cristinel Nechita poate rãsufla usurat. Hotii care l-au adus în pragul disperãrii au ajuns «la rãcoare».

Tupeu de borfas de douã parale au arãtat hotii care, sâmbãtã dimineatã, au dat spargerea în Piata Vidin. În scurt timp au fost identificati de politisti si, dupã ce au stat de vorbã cu anchetatorii, hotii au ajuns si în fata unui judecãtor de drepturi si libertãti care a emis mandat de arestare preventivã. Cu cãtusele pe mâini si, în drum spre arestul politiei vasluiene, hotii dau dovadã de tupeu si aratã cã se mândresc, de fapt, cu faptele lor. Ies, din sala de judecatã, cu mandatul de arestare în buzunar si pornesc rãzboiul cu jurnalistii, aducându-le acestor amenintãri si injurii. Si nu doar atât. Si-au amenintat inclusiv apãrãtorul din oficiu cã vor face scandal în sala de judecatã dar, cu politistii lângã ei, nu au mai avut curaj sã vocifereze. În schimb, au încercat sã dreagã busuiocul si au spus cã au furat de foame, pentru cã nu aveau ce mânca si nevoia i-a împins. Mai mult, unul dintre ei a început si o poveste lacrimogenã legatã de faptul cã tatãl lui ar fi decedat si a furat ca sã-i ofere mamei lui ceva de mâncare. Nu au fost crezuti, mai ales cã unul dintre hoti era eliberat conditionat, de putin timp, din penitenciar, unde a stat închis pentru fapte similare. Reamintim cã hotii, sâmbãtã dimineatã, au spart din nou Piata Vidin, au fãcut rondul aproximativ la aceleasi magazine, ca si în urmã cu o sãptãmânã numai cã, de data aceasta, bani în sertare au gãsit foarte putini. La pâine erau doar 20-30 lei, la magazinul firmei Safir, pânã într-o sutã de lei, iar la un aprozar nu au reusit sã mai ajungã la sertar, rãsturnând doar o cutie cu miez de nucã. Se pare cã vorbim despre infractori din acelasi grup, care sãptãmâna trecutã au spart piata, dar si Casa Parohialã de la o Bisericã din Vaslui. Indivizii care au actionat acum au fost identificati de politisti. Din cercetãri s-a stabilit cã au folosit aceeasi metodã de a intra prin efractie, au scos de pe sinã usile culisante de la intrarea din piatã, dupã care, prin fortã, le-a îndepãrtat. La magazinele din interiorul pietei au intrat, fortînd usa cu o rangã. Spargerile repetate l-au adus la disperare pe directorul de la „Piete”, Cristinel Nechita. „Nu stiu ce solutii sã mai adoptãm, pentru cã observ cã hotii s-au învãtat si intrã când au ei chef, ca sã spargã magazinele. Sper ca de data aceasta sã fie luate mãsuri împotriva lor, pentru cã au prins curaj. De data aceasta nu sunt prejudicii, dar sunt tot felul de pagube pe care acestia le fac, când forteazã usile. Am înteles cã sunt minori, iar lucrul acesta este si mai grav”, declara, duminicã dimineatã, directorul Cristinel Nechita. Acum, acesta poate rãsufla usurat dupã ce hotii au fost arestati preventiv.

Politistii vasluieni au anihilat banda de hoti

De asemenea, politistii vasluieni au transmis faptul cã banda de hoti era formatã din trei persoane. Douã dintre ele au ajuns dupã gratii si cea de-a treia este cercetatã în stare de libertate. „Politistii Biroului Investigatii Criminale Vaslui au documentat si probat activitatea infractionalã a 3 tineri, din Vaslui, bãnuiti de comiterea înfractiunii de furt calificat, în municipiul Vaslui. În urma cercetãrilor efectuate, politistii Biroului Investigatii Criminale Vaslui au stabilit faptul cã, în perioada decembrie 2023 – ianuarie 2024, persoanele bãnuite de comiterea infractiunii ar fi pãtruns, prin fortarea usilor de acces, în mai multe spatii comerciale din douã piete agroalimentare, dar si din alte zone din municipiul Vaslui, de unde ar fi sustras mai multe sume de bani si un telefon mobil. În cauzã, la data de 21 ianuarie 2024, au fost puse în aplicare 3 mandate de aducere, pe numele celor 3 tineri. Prejudiciul cauzat în urma sãvârsirii infractiunii este estimat la 6.000 de lei, acesta nefiind recuperat. La data de 21 ianuarie 2024, ca urmare a administrãrii probatoriului, politistii Biroului Investigatii Criminale Vaslui au luat fatã de persoanele bãnuite de comiterea infractiunii mãsura retinerii, pe o perioadã de 24 de ore. La data de 22 ianuarie 2024, acestia au fost prezentati Judecãtoriei Vaslui, la propunerea Parchetului de pe lângã Judecãtoria Vaslui, instantã de judecatã care a dispus mãsura arestãrii preventive, pe o perioadã de 30 de zile, pentru douã dintre persoanele cercetate, cea de-a treia urmând a fi cercetatã în stare de libertate », a transmis purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

3 COMENTARII

  1. Pai cum sa nu fie tupeiști?! In felul acesta și-au asigurat un loc călduț ,cu hrana zilnica,in plina iarnă!
    Nu au vrut să riște ,să fie trimiși din nou în stradă!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.