spot_img
17.9 C
Vaslui
22-iun.-2024
spot_img

Turbatu, fostul sef al Politiei Locale Vaslui, executat silit pentru plata datoriilor!

- Advertisement -

NECAZ…Condamnat definitiv la închisoare cu executare, fostul sef al Politiei Locale Vaslui, Laurentiu Turbatu, nu scapã de probleme. Pentru a-si recupera banii pe care acesta i-a delapidat, Locala vasluianã a cerut executarea silitã a bunurilor acestuia. Astfel, peste câteva zile sunt scoase la vânzare o locuintã din satul Mânjesti si un spatiu comercial din municipiul Vaslui, totul pentru aproape 200.000 de lei. Laurentiu Turbatu a fost judecat si condamnat pentru delapidare, fals intelectual, instigare la fals si uz de fals. Alãturi de acesta, în acelasi dosar a fost judecat si condamnat Paul Tunaru, un fost gestionar din cadrul Politiei Locale. Acesta a fost condamnat la 1 an si 10 luni de închisoare cu suspendare si 100 de zile de muncã neremuneratã.

Obligat de instantã sã achite peste 2 miliarde de lei vechi, prejudiciu, fostul sef al Politiei Locale Vaslui, Laurentiu Turbatu se vede acum cu bunurile scoase la vânzare. Astfel, zilele urmãtoare este oragnizatã licitatia pentru vânzarea unui imobil din satul Mânjesti, comuna Muntenii de Jos si un spatiu comercial situat în municipiul Vaslui. Suma de pornire a licitatiei este de 198.885 de lei. Fostul sef al Localei vasluiene a fost condamnat, în 2017, definitiv, dupã ce a fost gãsit vinovat de delapidare, fals intelectual, instigare la fals si uz de fals. În acelasi dosar a mai fost condamnat si Paul Tunaru, dar acesta a scãpat cu un an si zece luni de închisoare cu suspendare, dar, împreunã cu fostul sef al Politiei Locale Vaslui, a fost obligat sã achite prejudiciul nerecuperat în sumã totalã de 207.000 de lei. Misiunea celor care au instrumentat acest dosar a fost una foarte dificilã, dupã ce Turbatu a dat foc unor documente din arhiva Primãriei care-l incriminau. A crezut cã astfel va putea scãpa de rãspundere. Ancheta în acest caz a început în anul 2011, dupã ce politistii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalitãtii Organizate Vaslui s-au autosesizat în legãturã cu ilegalitãtile care se întâmplau sub comanda sefului Politiei Locale de la acea vreme. Ulterior, dosarul a fost declinat succesiv la DNA, respectiv la Parchetul de pe lângã Tribunalul Vaslui.

Turbatu, un adevãrat dictator fatã de subalterni

ZBIR…Mare parte dintre politistii locali audiati în dosarul în care a fost acuzat si cercetat Laurentiu Turbatu au recunoscut faptul cã seful lor avea un comportament dictatorial. În fata anchetatorilor si judecãtorilor, politistii locali au recunoscut cã erau obligati sã patruleze pe jos pentru cã rezervoarele masinilor erau mai tot timpul goale. Tot ei au povestit cã primeau, lunar, un bon sau maxim douã de benzinã în valoare de 50 de lei fiecare, iar celelalte erau însusite de cãtre Turbatu. La sfârsitul fiecãrei luni, politistii primeau formulare de foi de parcurs, pe coltul cãrora acesta consemna cu creionul numãrul de kilometri pe care trebuia sã îl scrie fiecare agent în parte, astfel încât sã aibã justificare în documente suma care figura ca fiind cheltuitã. „La un moment dat, când unii dintre politistii locali au început sã discute între ei despre faptul cã li se impune sã justifice pe foile de parcurs un kilometraj mult mai mare decât cel pe care stiau cã îl efectuau în realitate, Turbatu Laurentiu i-a adunat pe toti si le-a spus sã nu-si facã probleme, cãci, dacã va fi sã rãspundã cineva, el va rãspunde. Tot din declaratiile politistilor locali a mai rezultat cã în unele cazuri, datoritã faptului cã au atras atentia asupra modului de completare a foilor de parcurs cu un kilometraj nereal, li s-a interzis sã mai foloseascã autoturismele de serviciu. Astfel, în sase ani de zile, în perioada 2005-2011, fostul sef al Politiei Locale Vaslui si-a însusit peste 5.000 de bonuri de combustibil.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.