10.3 C
Vaslui
20-mart.-2023

Turcia a încălcat spaţiul aerian al Greciei de 760 de ori în luna iunie, acuză Atena

- Advertisement -

Avioanele de luptă şi dronele Turciei au pătruns ilegal de 760 de ori luna trecută în spaţiul aerian al Greciei, a anunţat sâmbătă Statul Major al armatei elene, transmite dpa.

În nouă rânduri, avioanele turce au zburat deasupra insulelor elene, iar în 17 rânduri au simulat atacuri sau angajări în lupte aeriene de la mică distanţă.

De la începutul anului şi până în prezent, autorităţile elene au înregistrat aproape 4.000 de astfel de încălcări ale suveranităţii ţării, scrie Agerpres.

Uniunea Europeană – din care Grecia face parte, spre deosebire de Turcia – a condamnat în repetate rânduri aceste incidente.

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a susținut că este „imposibil” să se întâlnească cu prim-ministrul Greciei, Kyriakos Mitsotakis, dacă acesta „nu își bagă mințile în cap”, relatează presa turcă, vineri, în condițiile unor tensiuni reînnoite între cei doi vecini membri NATOhttps://www.digi24.ro/stiri/externe/turcia-a-incalcat-spatiul-aerian-al-greciei-de-760-de-ori-in-luna-iunie-acuza-atena-1997225

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.