Turişti prinşi de avalanşă în Făgăraş. Telecabine blocate trei ore la Sinaia

Salvamontiștii din Sibiu sunt în alertă după ce doi turiști au fost surpinși de o avalanșă în munții Făgăraș.

Salvamontiștii sibieni anunță că doi turiști au fost suprinși sâmbătă de o avalanșă în timp ce urcau spre cabana Negoiu din Făgăraș.Din fericire, turiștii au scăpat fără răni majore.

“În urmă cu puțin timp, doi turiști au fost surprinși de o avalanșă în timp ce urcau spre vârful Negoiu din munții Fagarasului. Avalanșa fiind de mici dimensiuni, aceștia nu au suferit leziuni și au reușit să se salveze singuri. Salvamont Sibiu este în alertă, iar caz de nevoie poate intervenii imediat. Menținem legătura cu turiștii până aceștia vor ajunge la cabana Negoiu”, au transmis reprezentanții Salvamont Sibiu.

Conform specaliștilor, avalanșa s-a produs ca urmare a ruperii unei plăci de vânt, adică un depozit de zăpadă fără coeziune formată în timpul ninsorii însoțite de vânt, în timp ce aceasta a fost traversată de cei doi turiști.

În Sinaia, pe Valea Soarelui, la peste două mii de metri altitudine, pe instalațiile telecabinelor s-a depus chiciură, iar turiştii nu au mai putut fi coborâți. Oamenii au rămas blocați aproape trei ore până ce situația s-a remediat. A viscolit puternic și la Rânca, acolo unde oamenii și-au găsit mașinile îngropate în zăpadă. Vestea bună este că majoritatea pîrtiilor s-au deschis iar iubitorii sporturilor de iarnă sunt așteptați la schi. Autoritățile îi sfătuiesc însă pe șoferi să nu urce cu mașina neechipată la munte, iar pe turişti să nu se aventureze pe traseele închise
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ