spot_img
21.8 C
Vaslui
15-iun.-2024
spot_img

Turneu de minifotbal Select la Bârlad! „Combinã si deplaseazã-te – Mix&move” (FOTO)

- Advertisement -

MISCARE…Turneul „SELECT” a ajuns la a V-a si se va desfãsura în cadrul Sãptãmânii Europene a Mobilitãtii, pe durata a douã weekend-uri: 15-17 si 22-24 septembrie. Turneul de minifotbal are ca temã în acest an „Eficienta energeticã – Save Energy”, iar sloganul este „Combinã si deplaseazã-te – Mix&move”. Turneul se va desfãsura pe trei categorii de vârstã :Open, 35+ si 45+, pe Stadionul Municipal Bârlad. Acest turneu este organizat cu sprijinul  Primãriei Bârlad, al Consiliuilui Local Bârlad si al  Agentiei pentru Protectia Mediului Vaslui, dar si cu ajutorul membrilor grupului „Select”, al prietenilor si al sponsorilor bârlãdeni, care au pus umãrul la munca din spatele organizãrii.


Asa cum deja stiti, Grupul „Select” este o asociatie de prieteni care sustin promovarea si dezvoltarea gândirii sportive, educarea copiilor, tineretului si adultilor în spiritul sportului si care doresc sã desfãsoare activitãti de promovare în educatie în general, dar în sport în special. Un alt scop si  poate cel mai important, este ajutorarea si asistarea copiilor si tinerilor cu venituri mici care au rezultate deosebite în învãtãmântul prescolar, scolar, liceal, preuniversitar si universitar, prin sustinerea materialã. „Revenind la turneu, dorim si insistãm asupra Fair-Play-ului în care, sperãm noi, acesta sã se desfãsoare. Conceptul de fair-play contine ideea prieteniei, a respectului fatã de alti oameni si a jocului într-un spirit corect”, a precizat unul din organizatori, Andrei Cãrãbãt.

Când si unde are loc turneul de minifotbal

Turneul se va desfãsura în perioada 15-17 si 22-24 septembrie pe terenul sintetic din Baza Sportivã a Stadionului Municipal (fost FEPA’74). Meciurile se vor juca în sistem 6+1 jucãtori si vor avea durata de 30 de minute. Vor fi trei categorii de vârstã, Open, +35 si +45, care vor juca în doua weekend-uri diferite, pentru a avea mai mult timp la dispozitie si meciuri cu durata mai mare. Si de aceastã datã, meciurile se vor juca în sistem 6+1 jucãtori si vor avea durata de 30 de minute. Turneul se va disputa pe trei categorii: Open (fãrã limitã de vârstã), 35+ (doar jucãtori cu vârsta peste 35 de ani) si 45+ (doar jucãtori cu vârsta peste 45 de ani). Ca si la editiile precedente, organizatorii sperã ca meciurile sã sã desfãsoare cu Fair-Play din partea tuturor participantilor, concept ce contine ideea prieteniei, a respectului fatã de alti oameni si a jocului într-un spirit corect. Deschiderea oficialã a turneului va avea loc vineri, 15 septembrie, începând cu ora 17.00, pe terenul sintetic al Stadionului Municipal.

Ajutor pentru Ionut Pletea!

„Pe lângã latura sportivã, nu vrem sã renuntãm nici la gesturile caritabile care ne-au caracterizat pânã acum, asa cã o sã organizãm o tombolã al cãrei premiu va fi tricoul oficial al unui jucãtor de echipã nationalã. Banii strânsi  ne vor ajuta sã ne apropiem de finalizarea proiectului început anul trecut, si anume terminarea locuintei «prietenului» nostru Ionut Pletea”, mai spune Andrei Cãrãbãt.

Ionut Pletea este un copil de 11 ani, ce suferã de tumoare malignã, maladie diagnosticatã în anul 2020. Bãiatul a trecut deja prin mai multe interventii chirurgicale, în prezent aflându-se sub monitorizare medicalã. „Provine dintr-o familie de oameni simpli din comuna Bãcani, ce s-au implicat activ în educatia lui, bãiatul având un coeficient de inteligentã peste medie pentru copiii de vârsta lui. Locuieste într-o casã cu douã camere alãturi de cei trei frati si de pãrinti. Chiar dacã s-a îmbolnãvit si a lipsit de la ore, nu a abandonat scoala, ba chiar a învãtat foarte bine, fiind cel mai bun din clasã”, spunea, în septembrie 2022, unul dintre componentii  Grupului „Select” Bârlad. Cu banii strânsi  ar urma sã fie construitã o a treia camerã la locuinta familiei Pletea, astfel încât cei sase membri sã nu mai stea înghesuiti în douã camere.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.