Turneul de Teqball din Bârlad, un real succes! 14 echipe s-au luptat pentru a-l ajuta pe Tavi! (FOTO, VIDEO)

MOBILIZARE… Turneul caritabil “Teqball pentru Tavi”, organizat pe Stadionul Municipal Bârlad, a fost un real succes! Scopul turneului de teqball a fost strângerea de fonduri pentru ajutorarea unui micut de numai 1 an si 9 luni, diagnosticat cu cancer „rabdomiosarcom de tip alveolar”. Au fost 14 echipe, multi iubitori ai acestui tip de sport, nou în Bârlad, adus din Anglia de un tânãr bârlãdean, care s-a întors acasã si s-a dedicat înfiintãrii unui club de teqball. S-au strâns din donatii 2600 de lei, care au si fost trimisi în contul pãrintilor micului pui de om pentru a ajuta la salvarea lui.

Un tânãr bârlãdean care a stat în Anglia 10 ani, s-a întors acasã decis sã facã ceva pentru orasul sãu! A adus aici un sport nou, care la noi nu se practicã … încã. Este vorba despre Teqball, un fel de tenis de masã, dar cu piciorul! Dorind sã promoveze acest sport, Iulian Melinte a luat legãtura cu DAPPC Bârlad, mai exact cu conducerea directiei si a organizat un turneu de promovare a acestui sport, pe terenul de la Stadionul Municipal Bârlad (Fepa). A lansat un concurs de teqball, în scop caritabil, pentru a contribui la salvarea unui pusti de 1 an si 9 luni, cu pãrinti din Bârlad, dar care locuiesc la Constanta. Povestea tristã a pustiului bolnav de cancer si disperarea pãrintilor, au înmuiat inima celor din conducerea DAPPC Bârlad care au pus la dispozitie terenul de fotbal gratuit.

Cele 14 echipe s-au distrat de minune!

Duminicã, pe o vreme splendidã de toamnã, s-a desfãsurat turneul caritabil, la care s-au înscris 14 echipe. S-au format trei grupe de câte cinci echipe care au jucat în sistem fiecare cu fiecare, pentru calificare în optimi, apoi în semifinale si în marea finalã. Prima grupã a fost formatã din: FC Skills, FC Sporting, Sevens, FS Dree si FC Bârlad. A doua grupã a avut în componentã Islanda, FC Bad Ideas, Arsenal Mix, Câinisorii si FC Royal. Cea de a treia grupã a avut doar patru echipe si anume: Forta Ciorãsti, FC Erima, Fatand Son si pe Tutunarii! În semifinale s-au calificat Skills – Sevens (2-0) si Islanda – Câinisorii (1-2), astfel cã finala, care avea ca scop final cel mai bun din cinci serturi, s-a jucat între SKILLS si Câinisori (3-2). Cupa cu sampanie a câstigat-o astfel echipa Skills. Atractia turneului a fost echipa Arsenal Mix, care a avut în componentã o reprezentantã a sexului frumos, care nu de putine ori a fãcut deliciul publicului, prin executii de exceptie. Într-un final s-au strâns 2600 de lei, care au si fost depusi în contul pãrintilor lui Octavian. Un gest extrem de frumos fãcut de o mânã de iubitori ai acestui nou sport si mai ales având un scop nobil: salvarea micului Tavi!

Ce este Teqball?

TEQBALL este sportul cu cea mai rapidã dezvoltare la nivel mondial, la doar 3 ani de la aparitie, în 2017. Pe scurt, este un sport care se joacã pe o masã curbatã, în general cu o minge obisnuitã de fotbal. De aici si motto-ul TEQBALL, The World Is Curved. La prima vedere pare un sport asemãnãtor cu fotbal-tenis-ul, doar cã se joacã pe…masã, una…curbatã. Competitiile se desfãsoarã la individual, dublu si dublu-mixt, dupã un regulament specific, care face din acest sport unul extrem de atractiv si dinamic. Existã deja competitii internationale, Cupe Mondiale (2017, 2018, 2019), turnee indoor, masters, dar si pe plajã. Totul a pornit de la un vis, un vis care a devenit realitate, urmãtorul pas fiind recunoasterea ca sport olimpic. La nivel mondial, TEQBALL are ambasadori de marcã, ex-jucãtori de fotbal, precum Ronaldinho, Figo, Galas, Karembeu, Puyol, Pires, dar si promovãri cu echipe de fotbal precum Barcelona, Manchester United, Chelsea sau Brazilia.

POVESTEA MICULUI TAVI AICI: https://vremeanoua.ro/salvati-l-pe-tavi-jucand-teqball-foto-video/
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ