spot_img
25.1 C
Vaslui
20-iul.-2024
spot_img

Turneul național „Melancolia” : o voce, o lăută și o chitară la Pavilionul „Marcel Guguianu”

- Advertisement -
SURPRIZE… Muzica va fi însoțită de o expoziție virtuală cu picturi de epocă și de un caiet-program cu traducerile textelor

CONCERT DIALOG… Cum ar fi dacă doi compozitori de geniu, John Dowland, cel mai important lutist și autor de cântece cu lăută al epocii elisabetane, și Franz Schubert, „prințul lied-ului”, s-ar întâlni în cadrul unui concert-dialog peste timp, încărcat cu ethosul Melancoliei, unul dintre ingredientele principale ale muzicii acestora?

Puteți afla răspunsul în cadrul Turneului Național „Melancolia”, desfășurat în 7 orașe ale țării, printre care pe 28 septembrie va avea loc la Bârlad. Inițiat de chitaristul Costin Soare, alături de mezzosoprana Claudia Codreanu și lutistul Constantin Lazăr, concertul propus este o călătorie muzicală, vizuală și literară în epocile elisabetană și romantică. Repertoriul inedit ales și grupat tematic sub emblema Melancoliei (lacrimile; iubirea neîmpărtășită; somnul/visul/moartea; natura romantică; dorul; rătăcitorul/soarta) va fi prezentat publicului sub forma unui proiect interdisciplinar, muzica fiind însoțită de o expoziție virtuală cu picturi de epocă, curatoriată de Maria Pașc, și de un caiet-program cu traducerile textelor de către Alexandru M. Călin. Tranzițiile dintre cele două epoci reprezintă creațiile originale ale fotografului Daniel Munteanu și ale compozitorului Cătălin ștefănescu-Pătrașcu, crochiuri vizuale și sonore, cu lucrări pentru chitară și lăută scrise în premieră în spațiul muzical românesc. Recitalul va avea loc joi, 28 septembrie, ora 18.00 la Pavilionul Expozițional „Marcel Guguianu”, intrarea fiind liberă.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.