spot_imgspot_img
26 C
Vaslui
29-sept.-2023

Turnul Eiffel, evacuat din nou în urma unei alerte cu bombă

- Advertisement -

Turnul Eiffel a fost evacuat, din nou, marţi seară, în urma unei alerte cu bombă. Incidentul are loc la mai puţin de două săptămâni după ce o altă alertă a pus pe jar autorităţile franceze. Ca şi atunci, anunţul de acum s-a dovedit a fi unul fals.

Potrivit poliţiei din Paris, citate de AFP, compania
care exploatează Turnul Eiffel a primit un apel anonim, efectuat de la o cabină telefonică, în jurul orei 18:40 (19:40 ora României). Acesta anunţa existenţa unei bombe în interiorul
obiectivului turistic.

Echipele de intervenţie au fost trimise în scurt timp
la faţa locului. După câteva zeci de minute de la producerea incidentului, Jean-Bernard Bros, primarul adjunct al Parisului, care se ocupă de turism, a anunţat că alerta a fost ridicată.

„Este procedura clasică, se recurge la evacuare imediat ce sună cineva”, a declarat acesta pentru 20minutes.fr.

Tot mai multe alerte teroriste

Alerta de marţi are loc în contextul în care ministrul de Interne, Brice Hortefeux, a afirmat săptămâna trecută că ameninţarea teroristă în Franţa este „reală”, serviciile de informaţii evocând „o ameninţare iminentă de comitere a unui atentat”.

Directorul serviciilor de contra-spionaj, Bernard Squarcini, a declarat că riscul atacurilor teroriste asupra Franţei „nu a fost niciodată atât de mare”, citând ca sursă principală AQMI (Al-Qaeda Maghrebului Islamic). „Ne aflăm astăzi la acelaşi nivel de ameninţare ca în 1995”, a spus atunci Squarcini.

La rândul său, directorul general al poliţiei, Frédéric Péchenard, susţine că nu este adeptul „îngrijorării oamenilor”, dar a primit „indicaţii serioase din partea unor informaţii fiabile despre riscul unui atentat important”.

Extremiştii musulmani au ameninţat de mai multe ori Franţa, mai ales după adoptarea legii care interzice purtarea vălurilor islamice pe teritoriul francez, din 14 septembrie. De asemenea, atacul lansat de un comando francez asupra unei grupări AQMI şi soldat cu şapte morţi, a reprezentat un nou motiv de îngrijorare pentru siguranţa naţională a Franţei.

Pe 14 septembrie, poliţia a fost nevoită să evacueze Turnul Eiffel şi staţia de transport în comun Saint-Michel, în urma unei alte ameninţări cu bombă. De asemenea, pe 27 septembrie, a fost evacuată gara pariziană Saint-Lazare. Toate alertele s-au dovedit, însă, a fi false.

Antena3.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.