11.2 C
Vaslui
21-mart.-2023

Turul spitalelor cu un copil diagnosticat la Huși cu meningită, care de fapt avea nevoie de spălături gastrice!

- Advertisement -
SUPERFICIAL… La Spitalul Huși, copilul a fost văzut de medicul de gardă, apoi a fost trimis acasă, deși îi era rău, iar peste două ore mama l-a adus cu Salvarea din nou la CPU.

GRAV… Se complică lucrurile la spitalul Huși, un alt caz grav iese la iveală! O mamă susține că Duminică, pe 12 martie, a venit într-un suflet la CPU, întrucât copilul său în vârstă de 2 ani și 3 luni avea o stare accentuată de rău și nu își putea menține echilibrul. Medicul de gardă i-a luat sânge pentru analize și i-a administrat apoi o perfuzie. După patru ore și jumătate de stat degeaba, femeia cu tot cu copil a fost trimisă acasă, chiar dacă în continuare micuțul se simțea rău. Doctorul de gardă i-a spus să stea liniștită, pentru că băiatul o să-și revină singur. Nici bine însă nu au ajuns acasă, că băiatul a început să verse, să fie somnolent și tot fără a-și putea menține echilibrul. Mama a sunat repede la Salvare și a ajuns iar la spitalul Huși, la același medic de gardă, care, de data asta, a spus doar că îl va trimite la Iași. Nu le-a dat niciun diagnostic , susține mama. Abia în ambulanță femeia ar fi aflat că nu vor merge la Iași, ci la spitalul Vaslui și tot în ambulanță i s-a spus că micuțul a fost diagnosticat de medicul de gardă cu „meningită”. La spitalul Vaslui, medicii i-au făcut un CT și alte analize, ajungând la concluzia că trebuie trimis la Iași, căci au observat că i-a ieșit în urină o substanță necunoscută. La Iași însă, doctorița care s-a ocupat de copil a rămas uimită de acest tur al spitalelor făcut de bietul copil, care, în realitate, ar fi avut nevoie doar de o spălătură gastrică la spitalul din Huși și de vitamine. Copilul, cât stătuse cu bunica, spune mama, înghițise accidental o pastilă găsită prin casă și i s-a făcut rău.

„Să te duci cu copilul la spitalul Huși, la Camera de Primire Urgențe, copilul să fie într-o stare gravă, cu anumite simptome, să nu se poată ține pe picioare, iar medicul de gardă să nu facă mai nimic pentru el, să îl trimiți apoi acasă, iar când a revenit cu o stare și mai rea, să pui un diagnostic fals, la întâmplare, doar ca să îl poți expedia la un alt spital? Și totul după o zi de stat la CPU Huși? Doamne ferește, dacă era ceva mai grav, care ar fi riscat să evolueze într-o oră, două, ce s-ar fi întâmplat cu copilul? M-au trimis la Vaslui cu diagnostic de meningită, la Spitalul Vaslui s-a suspicionat o encefalită, după care la Iași s-a spus că băiatul avea nevoie de niște spălături gastrice. E posibil așa ceva? Doamna doctor de la Iași a fost uimită de cum am fost purtați și eu și copilul între toate aceste spitale”, spune, revoltată, mama lui Theodor.

Copilul a fost trimis acasă, deși îi era rău, iar peste două ore mama l-a adus cu Salvarea din nou la CPU Huși

Băiețelul a fost adus la spital duminică, în jurul orei 10:30, cu o stare de rău și fără să își poată menține echilibrul. Mama spune că l-a lăsat cu bunica sa în jur de 30 de minute, iar când s-a întors copilul părea să se simtă rău. A acționat imediat și l-a adus la Camera de Primiri Urgențe de la spitalul Huși. Numai că aici medicul de gardă, deși s-a uitat la copil și i-a luat sânge pentru analize, nu părea să dibuiască ce are micuțul. I-a administrat o perfuzie ca să urineze, dar pe la ora 16:00, deși copilul nu își revenea, medicul de gardă i-a spus mamei să plece acasă, că sigur își va reveni băiețelul. Mama povestește că a ajuns acasă, iar copilul a adormit, numai că în jurul orelor 18:00 a început să verse, să se simtă rău și nici vorbă să poată sta în picioare. Speriată, mama a sunat la Ambulanță și a revenit din nou la Camera de Primire Urgență, unde era același medic de gardă. Când i-a văzut, medicul i-a spus mamei că o s-o trimită la Iași, că nu e de competența Hușului. Nu i-a comunicat mamei niciun diagnostic. În jurul orelor 21:00, femeia și copilul s-au urcat în ambulanță, unde cadrul medical a fost amabil și i-a comunicat că nu vor merge nicidecum la Iași, ci la Vaslui, iar diagnoasticul cu care este trimis băiețelul la spitalul județean este de „meningită”.

„De ce cotizăm ca niște tâmpiți mii de lei?! Ca să îmi pui diagnostice false și să mă dai din colț în colț”

Femeia poveste că la Spitalul Județean Vaslui, medicul care a preluat-o i-a făcut analize, i-a făcut un CT, ca să fie sigur că micuțul nu are nimic la cap. Și nu avea! A trimis-o cu copilul și la „Contagioase”, apoi la Pediatrie, pentru a se exclude pe rând și alte suspiciuni în privința cauzelor afecțiunii, ca, într-un final, să se decidă trimiterea băiețelului la Iași. „Când am ajuns la Iași, doamna doctor care ne-a preluat a rămas uimită. A spus că nu e posibil așa ceva, ca băiatul să ajungă la Iași pentru ceva atât de simplu, care trebuia făcut la Huși. Mi-a spus că erau simptome evidente pentru faptul că băiețelul ingerase ceva, o pastilă, și avea nevoie de spălături gastrice urgente și de niște vitamine. Dar dacă, Doamne ferește, ar fi înghițit accidental mai multe pastile, ce s-ar fi întâmplat în atâtea ore, cât am fost plimbată între atâtea spitale? Moare lumea cu zile în situația asta și nu se face nimic. Cum să pui diagnostic de meningită așa, doar ca să poată fi primit la un alt spital? Eu abia am fost externată de la Iași și vreau să îmi revin un pic, apoi o să rezolv problema asta cu spitalul. Nu se poate să își bată joc cineva de noi în felul acesta. De ce îmi mai oprești CAS sute de lei pe lună? De ce cotizăm ca niște tâmpiți mii de lei?! Ca să îmi pui diagnostice false și să mă dai din colț în colț”, spune, revoltată, mama băiețelului, care susține că nu va lăsa lucrurile așa și va face plângeri la toate instituțiile abilitate.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

26 COMENTARII

 1. Fratilor asa golaneala e in spital?astia isi bat joc de batrani ,de oameni,se cred mari si tari pe banii statului si din asigurarile de sanatate ale oamenilor .

 2. Sa va spun o ” povesre” a fost odata ca niciodata un spital cu 2 locuri ” de foc” farmacia si laboratorul pentru ca una trateaza cealalta diagnosticheaza. Una dintre ele fiind foarte foarte in neregula a dus la demisia sefului ei ..locul a fost luat de alta” numire” nu musai competenta ci obedienta si de ce nu si politica!! Brusc de atunci pe o lista de garzi din pediatrie apare un nume nou .. ce sa fie oare??? Sunteti prostiti in fata huseni frumosi pentru interesele meschine ale unora pe care nici in fund nu ii doare de voi!! Si asa copiii vostri se trezesc cu meningita se trezesc cu perfuzii aiurea se trezesc ca nici iasiul nu mai au ce le face!! Si ganditi-va pana ajungeti voi in privat sau in bucuresti sau in cluj salvarea, 112 va aduce aici unde ciupilan acopera de 2 ani de zile cele mai mari urgii

 3. Faceti lista cu semnaturi in strada in care cereti schimbarea comotetului director !!! Evaluarea personalului angajat o evaluare corecta. Multi nu stiu sa scrie multi sunt intrati cu spagi multi nu au ce cauta intr-un spital. Dar de la populație tb sa vina !!!!!

 4. Omul de rand de frica da spaga la dct …dar nu am vazut nici un dct saltat la husi…asta inseamna ca dga dna politie nu au voie sa se lege de doctori….. Ne zbatem degeaba . ideea cu mitingul ar fi o idee buna doar k o sa se scoata alde dct QUIN au ei modalitati cu miile sa iasa basma curata. Dupa un astfel de miting se inraesc si mai tare si suferim tot noi.

 5. Dragi huseni haideti sa fixam o zi nelucratoare …o duminica sa zicem in care sa mergem sa pichetam pasnic dar cu sonor spitalul veterinar husi. aici vorbim degeaba va garantez….CAINII LATRA URSUL TRECE. Fara miting in fata spitalului ramanem simpli plangaciosi

  • Faceti o petitie cu semnaturi si trimiteti la primarie!! Cereti schimbarea comitetului director si verificarea/ evaluarea personalului de catre firma specializata din exterior

 6. Domnii de la vremea noua va rog sa dati aceste stiri si in televiziune ca sa afle si ministerul sanatatii …omul simplu nu stie unde si cum sa anunte….ati putea face reportaje art si cu o camera ascunsa sub acoperire la sp husi… sau nu va da voie politicul nici dvs..

 7. FRATE SE IA SPAGA PE RUPTE LA HUSI IN CONTINUARE. FRENTOAIA DE LA URGENTE BAGA IN SEAMA BOLNAVII DUPA TOANE. ROG FRUMOS ANGAJATII SP HUSI SA NU MAI FACA COMENTARII IN CARE TIN PARTEA JIGODIILOR DIN SPITAL. TREBUIE DESFIINTAT ACEST SPITAL. SINGURUL DCT CU SUFLET CRED CA ESTE TATARUL

 8. Spitalul din Husi e plin de rudele primarului, asistente și infirmiere cu diplome făcute la comanda. Pregătire puțină și aroganță maximă. Șpăgi peste șpăgi ,așa e când își bagă coada politicul peste tot.

 9. Angela nu il linisteste pe Popa,gagica adica? Saracul ,umbla si el prin baruri ,poate si agata ceva si ramane Angela cu ochiul in soare ,isi ia valiza si pleaca iar la Bucuresti dupa 😃

 10. Bai prostane intelegem ,copilul a ingjitit pastila ,oricui i se poate intampla dar ca sa trimiti la Iasi pentru asa ceva e de rasul curcilor.intelegem ,copilul nu a fost supravegheat ca parintii sunt prosti dar doctorii pulii de la Husi cum sunt daca cu analizele in mana nu au habar ce se intampla ,vai de capul lor impreuna cu managerul tot a pulii,bai ,tu ai vazut pe recenziile de la Bacau unde se duce somitatea asta de Popa ce scrie lumea?ca e un arogant ,mistocar care bajbaie medicina ,ideea e ca pe langa toate astea ne mai dam si mari .

 11. Nu i-a pus nimeni niciun diagnostic fals copilului, medicii și-au exprimat opiniile medicale și au acționat în baza a ceea ce au constatat fiecare pe intervalul de timp în care l-au consultat, în funcție de evoluția stării de sănătate. Poliția ar trebui să le facă dosare penale părinților, întrucât din cauza lor s-a ajuns în situația ca un copil să înghită pastile. Nu le-ar fi rușine obrazului să acuze medicii tocmai când ei sunt vinovații.

  • „Toți pacienții sunt vinovați de propriile afecțiuni” conform comentariului d-voastră. Ce ar fi sa nu mai vina nimeni la spital și personalul sa beneficieze de salarii cu tot cu sporuri doar asa, ca au pregătirea necesara conform unor acte și diplome fără sa mai consulte pe nimeni? Să-și vadă doar de propriile interese în timpul programului….

  • sa ti fie rusine lipitaoareo . Probabil iti plimbi fundul prin cloaca asta care se numeste Spital Husi si stai si tii partea prostoilor si repetentilor care nu au loc in nici un spital serios din tara . Adunatura de ratati ! Ca sunt pacienti , ca nu sunt …. se consuma medicamente ca la balamuc …. se papa bine …. ( pacientii nu cine stie ce ca -s bolnavi ) , cadrele medicale … fleicute , ciorbita …. ba cateodata de satui ce sunt ar pofti si la salam . De ! nesanatos da gustos ! .
   aAUZI …. OPINIE MEDICALA !!!!
   Noroc de doctorul Tataru ca inca nu s-a plictisit de tot !
   Ordinari de 2 lei ….. Nu aveti pic de bun simt ce sa mai vorbim de omenie ….. compasiune …..

 12. Nu e problema mai bea managerul o sticla de vodtca cu tovarasii in birou ….app vezi ca se lauda copii cu care bei prin oras ca stau cu tine la baut!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.