TV Samsung: de 15 ani numărul 1

Brand-ul Samsung este deja arhicunoscut tuturor. Compania sud-coreeană, producătoare de electronice și electrocasnice continuă să producă printre cele mai inovatoare și performante dispozitive, fie că vorbim aici despre smartphone-uri, televizoare sau chiar și frigidere.

Deși a fost un an dificil pentru întreaga lume, pandemia nu a încetinit evoluția companiei Samsung. Anul trecut, în 2020, Samsung a înregistrat o cotă de piață în vânzarea de televizoare de 31.9%. Aceasta a fost cel mai mare număr pe care compania l-a înregistrat vreodată, procent ce a poziționat Samsung pe primul loc in materie de televizoare pentru cel de-al 15 an, consecutiv.

Primul TV Samsung

Samsung a lansat primul său televizor în 1998 și a fost un televizor de 55 de inch. Compania a fost recunoscută atunci ca fiind un pionier în a ajuta lumea să facă tranziția de la televiziunea analogica la cea digitală.

Samsung a continuat să inoveze piața prin lansarea primului său TV LCD la începutul anilor 2000. Ulterior a polarizat piața televizoarelor LCD cu montaj pe perete, iar asta a dus la perioada ”de aur” a televizoarelor LCD. Tot Samsung a lansat un televizor cu diagonala de 116 centimetri, fiind la vremea respectivă cel mai mare televizor LCD de pe piață.

În 2006, a fost lansat un TV Samsung ce avea să pună compania pe primul loc în vânzările de televizoare, loc pe care aceasta nu l-a mai părăsit de atunci. Televizorul s-a numit Bordeaux LCD TV și avea difuzoarele montate în partea interioară, spre deosebire de clasicul montaj în părțile laterale, avea margini curbate și un design sofisticat. În primele 6 luni de la lansare, vânzările au depășit un milion de unități. Atunci, în 2006, a fost momentul când compania a devenit lider de piață.

Evoluția companiei

În 2009, la CES, Samsung a deschis și era televizoarelor LED. Aeastă nouă tehnologie a îmbunătățit considerabil calitatea și rezoluția imaginilor. Aproximativ 50 de ingineri au lucrat timp de mai bine de 2 ani pentru a regândi toate componentele unui televizor și au obținut mai bine de 3000 de patente diferite pentru a realiza ceea ce avea să fie tehnologia LED.

În 2017, Samsung a lansat, tot la CES, primul TV Samsung QLED. A reprezentat o altă inovație impresionantă pe care compania a adus-o pe piață. Televizoarele QLED sunt bazate pe tehnologia quantum dot ce aduce avantaje considerabile legate de eficiența luminii, stabilitatea și varietatea mult mai mare de culori.

Anul acesta, tot în cadrul CES, Samsung a prezentat tehnologia Neo QLED. Aceste ecrane noi se bazează pe tehnologia Quantum Mini LED. Aceste LED-uri sunt 1/40 din înălțimea LED-urilor convenționale și sunt precis controlate de către tehnologia Quantum Matrix și noul procesor Neo Quantum.

Inovațiile aduse de Samsung continuă să schimbe viața clienților săi, să ridice standardele de calitate și performanță și să facă din privitul la televizor o adevărată experiență. De aceea, compania sud-coreeană continuă să fie numărul 1, loc ce nu pare că își dorește să îl cedeze prea curând.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ