22 C
Vaslui
02-iul.-2022

Ucrainencele eliberate în schimbul de ostatici au fost rase în cap de ruşi: „Au făcut-o în semn de umilinţă şi dispreţ”

Femeile eliberate pe 1 aprilie în schimbul de ostatici au fost rase în cap după ce au fost prinse de militarii ruşi.

Printre cei 86 de ostatici de război eliberaţi în schimbul dintre Ucraina şi Rusia se aflau şi 15 femei. Femeile au fost rase în cap, procedeul a fost aplicat femeilor germane după sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial, dar şi femeilor evreice din lagărele de concentrare.    Dmitro Lubineţ, preşedintele Comisiei pentru Drepturile Omului din Parlamentul ucrainean a făcut anunţul eliberării, publicând pe Facebook imagini cu femeile: „Au făcut-o în semn de umilinţă, aroganţă şi dispreţ”.

Deputatul ajută la anchetarea crimelor de război prin datele şi dovezile pe care le-a strâns până acum: „Vom afla şi mai multe despre crimele împotriva ucrainenilor, militari şi civili. Toate acestea vor deveni baza Tribunalului de la Haga”, a scris preşedintele Comisiei pentru Drepturile Omului.

În declaraţia sa, Dmitro Lubineţ aseamănă semnele impuse militarilor ucraineni cu cele „săvârşite de fascişti  în lagărele de concentrare.. Cu ce sunt diferite acţiunile ocupanţilor ruşi de cele ale fasciştilor? Cu nimic! Sunt şi mai rele!”

Citeste mai mult: adev.ro/r9uyur

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here